Știri

A fost lansată noua Skoda Octavia

Noua Skoda Octavia 2013

 

Skoda a dezvaluit primele imagini oficiale ale noii Octavia - o mașină pe care oficialii cehi au numit-o "inima mărcii Skoda".

Bazată pe platforma comună MQB, la fel ca noile VW Golf, Audi A3 sau Seat Leon, a treia generaţie de Octavia este mai mare și mai eficientă, dar va menține acelaşi raport calitate/preţ care a făcut din modelul cehesc un succes de-a lungul atâtor ani. Prețurile se presupune că vor porni în Germania de la aproximativ 17000 de euro atunci când vor debuta vânzările, în primăvara anului viitor.

Skoda Octavia 2013 - lansare

În comparație cu predecesoarea sa, noua Octavia este cu 90 de mm mai lungă, mai lată cu 45 de mm iar ampatamentul a fost crescut cu 108 mm, făcând interiorul mai spațios decât înainte.

Skoda susține că nici o altă maşină din acest segment nu ofera un spaţiu mai generos pentru genunchi la locurile din spate iar versiunea hatchback va avea un portbagaj imens, cu o capacitate de nu mai puţin de de 590 litri, deasemenea fiind în topul clasei din acest punct de vedere. Prin comparație, la noul VW Golf se poate depozita în portbagaj un volum de doar 380 de litri.

Skoda Octavia 2013 - interior

Echipei de design de la Skoda îi place să păstreze lucrurile simple, aşa că liniile curate de desen ale noii Octavia demonstrează din plin această filosofie. Farurile mai înguste și grila radiatorului mult mai largă adauga mult mai multă agresivitate părţii frontale.

Interiorul continuă în linia cu carea ne-a obişnuit Skoda, totul fiind foarte bine organizat, de mai bună calitate, profitând şi aici de componentele comune ale platformei MQB.

Ca și la celelalte maşini ale grupului, şi la Skoda s-a reușit scăderea greutăţii cu până la 102 kg.

Ca urmare, gama de motoare va atinge noi orizonturi în materie de eficiență. Deși motorizările ce vor fi disponibile nu sunt încă pe deplin cunoscute, se ştie că varianta ce mai ECO-friendly va fi propulsorul 1.6 TDI de 110CP. Acesta, împreună cu sistemul  start-stop și recuperarea energiei de frânare va consuma doar 3l/100km și va avea emisii de CO2 de doar 89g/km  - cifre identice cu viitorul motor de 104 CP de la concurentul Ford Focus ECOnetic. Un motor de 2.0 TDI va fi de asemenea oferit, într-o varietate mai largă de puteri.

O serie de patru motoare turbo pe benzină din gama TSI este planificată, inclusiv 1.2 TSI cu puteri de 84 respectiv 104 CP, 1.4 TSI de 120 CP şi 1.8 TSI de 179 CP. Skoda a confirmat de asemenea, că se pregatesc şi versiuni 4x4 precum şi nivelul de echipare RS. O variantă mai puternic vRS este de așteptat să se alăture gamei din 2014.

Skoda Octavia 2013 - lateral

Numeroase dotări de siguranţă, întâlnite în mod normal la modelele premium, vor fi pe lista de dotări de serie sau opţionale. Această listă include sistemul de frânare automată la viteze mici, sistemul line-assist sau cel care detectează nivelul de oboseală al şoferului. Skoda nu s-a zgârcit nici la sistemele de confort, cruise-controlul adaptabil care menține o distanță setată faţă de maşina din faţă putând fi adăgat în configurator.

Există, de asemenea, farurile inteligente care comuta automat între faza lungă și cea scurtă, funcţia de parcare automată precum şi un comutator care vă permite să adaptaţi anumiți parametri ai maşinii, cum ar fi raspunsul pedalei de acceleraţie sau schimbarea rapoartelor din cutia de viteze.

 

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: