Știri

Acesta este noul Bentley Bentayga. Cel mai puternic, rapid și luxos SUV din lume

Fotocredit: 

Bentley
Noul Bentley Bentayga
Bentley a dezvăluit mult așteptatul SUV Bentayga, despre care britanicii spun că este cel mai rapid, mai puternic și mai luxos SUV din lume.
 
Desenat, dezvoltat și asamblat în Crewe, "inima" Bentley, noul Bentayga impresionează prin designul elegant, dar care denotă în același timp masivitate și sportivitate. ADN-ul Bentley este perfect conservat prin farurile cu LED duble, rotunde și prin grila radiatorului tipică pentru constructorul britanic.
 
Imaginea luxului Bentely continuă și la interior, acolo unde lemnul, pielea și metalul își împletesc armonios formele și texturile, calitatea asamblării fiind dusă la un al nivel de către angajații fabricii din Crewe.
 
Sub capota noului Bentley Bentayga stă un motor W12 twin-turbo de 6.0 litri, nou dezvoltat. Acesta oferă 608 CP și 900 de Nm cuplu maxim, valori uimitoare ce permit o accelerație de la 0 la 100 de km/h în doar 4.1 secunde. Viteza maximă se oprește la 301 km/h. Motorul este cuplat la o cutie de viteze automată ZF, cu opt trepte. 
 
Prin aceste valori de putere și accelerație noul Bentayga devine cel mai puternic și cel mai rapid SUV construit vreodată.
 
UPDATE: prețul de start pentru noul Bentley Bentayga va fi de 208.500 de euro, în Germania, valoare ce-l face și cel mai scump SUV de pe piață.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: