Știri

Actuala generație SKODA Octavia s-a fabricat deja în 1.5 milioane de unități

Fotocredit: 

Skoda
Skoda Octavia 1500000
Cea de-a treia generație SKODA Octavia a fost fabricată deja în 1.5 milioane de exemplare, în cei aproape patru ani și jumătate trecuți de la lansare. Semnificativa piatră de hotar atinsă astăzi duce totalul exemplarelor Octavia fabricate din 1996 și până astăzi la peste cinci milioane.
 
Exemplarul aniversar a ieșit de pe porțile uzinei din Mlada Boleslav, făcând parte din generația "post-facelift" ce a intrat în fabricație în luna februarie a acestui an.
 
Iată un scurt istoric al celor trei generații SKODA Octavia fabricate după 1990:
 
- prima generație, lansată în 1996 și producă până în 2010, s-a vândut în peste 1.4 milioane de exemplare
- cea de-a doua generație a fost fabricată între anii 2004 și 2013 și a adus SKODA circa 2.5 milioane de clienți
- cea de-a treia și totodată actuala generație SKODA Octavia a început să fie fabricată în noiembrie 2012 și a atins pragul de un milion de unităși produse la sfârșitul lunii martie 2016
 
Produsă la ora actuală în fabrici din Cehia, India, Rusia, Ucraina și Kazahstan, SKODA Octavia a trecut la sfârșitul anului recut printr-un facelift semnificativ, modificărilor estetice adăugându-li-se numeroase plusuri la capitolele sistemelor de siguranță activă și de asistență a șoferului, dar și al infotainmentului și al conectivității.
 
Putând fi configurată într-unul dintre nivelurile de echipare Active, Ambition, Style și Laurin & Klement, dar și în versiunile Scout și RS, SKODA Octavia propune la ora actuală o gamă de motorizări TSI și TDI cu puteri cuprinse între 86 și 245 de CP.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: