Știri

Audi va lansa trei modele electrice până în 2020. Anul acesta capul de afiș va fi noul A8

Fotocredit: 

Audi
Audi - modele noi pana in 2020
 
Audi are în plan să lanseze nu mai puțin de trei modele electrice până în anul 2020, politica de "reinventare" a mărcii fiind considerată de oficialii mărcii drept un lucru absolut obligatoriu după un an 2016 extrem de dificil, dată fiind situația post-Dieselgate. Până atunci vom face cunoștință cu noul A8, ce va fi dezvăluit vara aceasta.
 
Pe lângă proiectele legate de automobilele electrice Audi lucrează din plin și la dezvoltarea tehnologiilor ce vor fi factori cheie la bordul viitoarelor mașini autonome. În acest sens, marca din Ingolstadt a înființat o nouă companie subsidiară - Autonomous Intelligent Driving GmbH, cu sediul în Munchen, acolo unde specialiști în domeniu pun bazele sistemelor ce vor ghida în trafic automobilele fără șofer.
 
Dacă vorbim de viitorul imediat, vara anului curent ne va aduce lansarea viitoarei generații A8, nava amiral Audi urmând a fi capabilă să ofere tehnologii de rulare autonomă de Nivel 3, care implică manevre fără ajutorul șoferului în aglomerațiile din trafic, la viteze de până în 60 de km/h.
 
Tot în 2017 va fi extinsă piața de desfacere pentru noile Q5, A5 și Q2 - acestea urmând a ajunge în majoritatea țărilor unde Audi deține rețele de dealeri. Anul 2018 va aduce lansarea noului Audi A7, dar și premiera mondială a mult așteptatului Q8, SUV prefigurat de o serie de concepte ce au constituit un punct de atracție la saloanele auto din ultimii doi ani.
 
Nu în ultimul rând, Audi a confirmat oficial lansarea noului Q4 în anul 2019, noul model urmând a se lupta cu modele precum BMW X4 și Mercedes-Benz GLC Coupe.
 

Categorie: 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: