Știri

BMW a dezvăluit noul Seria 1 facelift

Fotocredit: 

BMW
Noul BMW Seria 1 facelift
BMW a dezvăluit astăzi noul Seria 1 facelift, la aproape patru ani distanţa de la debutul celei de-a doua generaţii a compactei cu siglă alb-albastră.
 
Noul BMW Seria 1 facelift are parte de un design exterior sensibil modificat, un interior cu elemente noi, dar şi de o gamă schimbată de motoare.
 
Exteriorul maşinii s-a bucurat cel mai mult de atenţia designerilor BMW atunci când s-a pus în discuţie lansarea unui facelift, aşa că noul BMW Seria 1 ni se prezintă cu o parte frontală cu totul nouă, blocurile optice fiind redesenete complet - mai plate decât precedentele şi cu lumini de zi LED în standard, şi ele schimbate ca formă. La fel şi bara faţă, care include grila radiatorului şi fantele de ventilaţie laterale în cu totul altă formă.
 
În partea din spate schimbarea este parcă şi mai radicală, stopurile fiind mult mai late, cu o formă ce combină imaginea celor de pe Seria 2 Active Tourer cu cea a stopurilor de pe Seria 5. Luminile cu LED înglobate în stopuri creează astfel forma de "L", caracteristică modelelor actuale BMW.
 
La interior nu s-a umblat deloc la liniile de design, noutăţile estetice constând în câteva tuşe de crom aplicate în jurul fantelor de ventilaţie centrale. BMW a suplimentat însă lista dotărilor cu care noul Seria 1 facelift vine în standard. Astfel, clienţii primesc aer condiţionat automat, senzor de ploaie, BMW Radio Professional şi sistem de operare iDrive, completat de afişaj high-resolution de 6,5 ţoli (16,51 cm) integrat în panoul de instrumente cu un design „flat screen”. Maşina se poate configura în variantele de echipare Advantage, Sport Line, Urban Line şi M Sport.
 
Dacă vorbim de motorizări BMW oferă noul 116d EfficientDynamics Edition, care oferă 116 CP, cu un consum de 3,4 l/100 km. Noul BMW M135i are parte de o creştere a puterii, până la 326 CP, putând accelera de la 0 la 10 de km/h în doar 4.7 secunde, dacă este echipat cu xDrive.
 
Ca alternativă la transmisia standard - manuală, cu şase trepte, există şi opţiunea unei transmisii Steptronic cu opt viteze (standard la BMW 125d, BMW 120d xDrive şi BMW M135i xDrive). Cea mai nouă versiune a cutiei de viteze automată oferă acum şi gestiune a transmisiei susţinută de datele de navigaţie.
 
Noul BMW Seria 1 facelift va fi lansat pe piaţă, inclusiv în Romania, începând cu luna aprilie 2015.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: