Știri

BMW le oferă chinezilor noul X1 cu ampatament mărit

Fotocredit: 

BMW
BMW X1 cu ampatament marit
 
BMW pune mare preț pe importanța pieței chineze în lupta sa din segmentul premium cu rivalii de la Audi și Mercedes-Benz, prezentând la Salonul Auto de la Beijing versiunea cu ampatament mărit a noului X1. Noul model va fi asamblat în fabrica Tiexi din Shenyang, în colaborare cu chinezii de la Brilliance.
 
Noul BMW X1 cu ampatament mărit va fi disponibil în trei versiuni de motorizare, toate beneficiind de cele mai noi tehnologii TwinPower Turbo. Astfel, clienții din China vor avea de ales între modelele BMW X1 sDrive18Li (motor de 1.5 litri, în trei cilindri care dezvoltă 136 CP), BMW X1 sDrive20Li și BMW X1 xDrive20Li (ambele cu motor 2.0 în patru cilindri, de 192 CP) sau BMW X1 xDrive25Li (motor 2.0 benzină, 231 CP). Evident, modelele ce poartă indicativul s în denumire vor beneficia doar de tracțiune pe roțile față. Motorul de pe BMW X1 sDrive18Li va fi cuplat în standard la o cutie Steptronic cu șase trepte, restul variantelor de motorizare fiind cuplate la o cutie Steptronic cu opt rapoarte.
 
Versiunea cu ampatament mărit va prelua lunga listă de tehnologii de la noua generație BMW X1, principalul capitol la care va plusa fiind, evident, spațiul oferit pasagerilor de pe bancheta spate, alături de volumul disponibil în portbagaj. Astfel, bancheta spate poate culisa înainte/înapoi pe un interval de 13 cm, oferind un spațiu pentru genunchi mai mare față de vechea generație X1, cu o valoare cuprinsă între 5 și 18 centimetri. Partea superioară a banchetei poate fi reglată și ea, oferind astfel cel mai bun confort spatelui pasagerilor.
 
În funcție de poziția aleasă pentru bancheta culisabilă, volumul portbagajului variază și el între 465 și 675 de litri, având valoarea de 505 litri în cazul în care bancheta spate stă în poziție standard. Cu bancheta spate rabatată complet se crează un spațiu total de 1.650 de litri în portbagaj.
 
BMW a vândut la nivel global peste 800.000 de exemplare X1 din prima generație, aproape un sfert dintre aceștia ajungând la clienți din China.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: