Știri

BMW va construi o fabrică de automobile în Ungaria

Fotocredit: 

Auti-TestDrive
BMW - fabrica Ungaria
 
Grupul BMW va construi o fabrică de automobile în Ungaria, orașul ales fiind Debrecen - situat în estul țării, la puțină distanță de granița cu România. Decizia germanilor vine să susțină eforturile acestora de consolidare a rețelei de producție la nivel global.
 
"Decizia BMW Group de a construi această nouă fabrică reafirmă perspectiva noastră de creștere globală. După investiții semnificative în China, Mexic și SUA, acum ne consolidăm activitățile în Europa pentru a menține un echilibru mondial de producție între Asia, America și Continentul nostru de origine", a declarat Harald Krüger, președintele Consiliului de Conducere al BMW AG.
 
Investițiile estimate pentru inaugurarea noii fabrici se cifrează la circa un miliard de EURO, uzina din Debrecen urmând a produce până la 150.000 de mașini în fiecare an. Vor fi angajați aici peste 1.000 de oameni, urmând a fi produse atât automobile cu motor termic, cât și noi modele electrificate.
 
Noua fabrică in Ungaria se adaugă rețelei de fabrici BMW din Europa - cea mai mare structură de producție pe care bavarezii au dezvoltat-o la nivel global. Numai în fabricile din Germania BMA va investi anul acesta peste un miliard de EURO - în modernizare și în adaptarea liniilor de producție la "revoluția electrică".
 
În 2017 piața din Europa a asigurat 45% din totalul livrărilor BMW la nivel global, iar până la jumătatea lui 2018 s-au vândut pe Vechiul Continent nu mai puțin de 560.000 de automobile BMW.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: