Știri

Citan CaraVAN 2013 a oprit sâmbătă în Bucureşti

Fotocredit: 

Auto-TestDrive / George Ghiţă
Citan CaraVAN 2013 Bucuresti
 
Citan CaraVAN 2013 a poposit astăzi în Bucureşti, în parcarea Fashion House Militari, ocazie cu care cei interesaţi au putut testa diferitele variante ale modelului Mercedes-Benz Citan, recent lansat pe piaţa din România.
 
Auto-TestDrive a fost invitată la eveniment, având posibilitatea unui prim contact cu toate variantele noului model, urmând a vă prezenta în viitor un review bazat pe un test mai amănunţit cu Mercedes-Benz Citan.
 
 
Citan este unul din primele roade ale  alianţei Daimler-Renault-Nissan, noul autovehicul comercial uşor adresându-se micilor intreprinzători care doresc livrarea mărfurilor în mediul urban, dar şi pentru transportul de persoane, cele cinci variante de caroserie şi dispunere a spaţiului interior acoperind pe deplin orice nevoie pentru cei care utilizează maşina. 
 
Astfel, noul Citan vine în variantele Furgon, Combi şi Mixto. Furgon reprezintă modelul cu doar două locuri, restul spaţiului fiind dedicat mărfurilor, şi poate fi ales în trei variante de dimensiuni: compact, lung şi extralung. Citan Combi oferă cinci locuri şi un spaţiu arhisuficient pentru bagaje, putând fi folosit lejer ca şi maşină de familie pentru vacanţe. Citan Mixto este dedicat celor care vor şi banchetă spate pentru trei pasageri şi spaţiu foarte mare de încărcare şi poate fi comandat doar în varianta extralungă.
 
Ca şi propulsoare pentru moment pot fi alese două motoare diesel de 1.5 litri - 108 CDI (75 CP) şi 109 CDI (90 CP), urmând ca din al doilea trimestru al anului 2013 să mai apară şi motorul turbo-diesel 111 CDI (de 110 CP), alături de un motor turbo pe benzină de 1.2 litri, care dezvoltă 114 CP.
 
Citan CaraVAN 2013 este un proiect iniţiat de Mercedes-Benz la nivel european, ce oferă celor interesaţi posibilitatea de a testa noile autovehicule Citan. Următoarele opriri ale caravenei vor fi pe 15 aprilie la Iaşi (parcarea eGros) şi pe 17 aprilie la Cluj-Napoca (parcarea Polus Center).
 
Caravana Citan a pornit din Slovenia şi trece prin alte opt ţări europene, având drept destinaţie finală Lituania. A început pe 4 aprilie şi va tranzita cele nouă ţări până pe 29 aprilie 2013.
 

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: