Știri

Citroen a prezentat la Milano conceptul "Cactus Chair", care promovează tehnologia Airbump

Fotocredit: 

Citroen
Citroen Cactus Chair
Săptămâna Designului de la Milano reunește an de an cele mai originale creații în materie, de la piese de mobilier și până la accesorii cu totul și cu totul aparte. Nu de puține ori constructorii de automobile se asociază cu designeri celebri pentru a prezenta produse inovatoare, anul acesta Citroen participând cu un produs exclusivist, construit pe baza originalei soluții Airbump folosită pe C4 Cactus.
 
"Cactus Chair", așa cum a fost botezat conceptul, poartă semnatura designerului italian Mario Bellini și poate fi admirat în perioada 12-17 aprilie alături de două modele Citroen, la rândul lor cât se poate de originale - C4 Cactus W și conceptul E-MEHARI Courreges, personalizat cu suportul casei de modă cu același nume.
 
"Scaunul Cactus" îndeplineşte cu succes două obiective majore - confortul şi caracterul practic, care vor atrage admiraţia la Milano. Tehnologia  Airbump, prezentă sub forma unor capsule cu aer, acoperite cu membrana de tip TPU  (thermo-plastic urethane), care nu necesită mententanţa este proiectată să protejeze parţile expuse ale maşinii împotriva zgârieturilor sau a loviturilor uşoare cotidiene.
 
Interesat de această tehnologie, Mario Bellini s-a hotarat să o utilizeze într-un domeniu total diferit, pentru a crea un produs de uz cotidian, dar inedit.
 
"Categoric există elemente comune între interiorul unui automobil şi cel al unei locuinţe: uşi, ferestre, scaune etc., dar când echipa Citroën Italia mi-a prezentat sistemul Airbump, primul lucru la care m-am gândit, dupa atingerea materialului, a fost dacă aş putea proiecta un scaun obişnuit din plastic, care să ofere confortul unuia cu tapiţerie",  explica Mario Bellini, care a continuat să testeze materialul cu capsule de aer, pentru a crea o piesă de mobilier revoluţionară.
 
După ce a avut premiera mondială în martie, la Salonul Auto de la Geneva, Citroen C4 Cactus W îşi face prima ieşire publică în Italia, la Săptamana Designului de la Milano. Modelul preia din caracteristicile de personalizare ale versiunii de serie C4 Cactus, dar în configuraţia expusă la eveniment maşina se evidenţiază prin culoarea alb perlat a caroseriei completată cu nuanţa metalizată aplicată pe membrana Airbump.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: