Știri

Cresc temperaturile? Pregătește anvelopele de vară (P)

Fotocredit: 

Auto-TestDrive
Anvelope Peugeot 308
 
De indata ce temperaturile incep sa creasca iar sezonul cald se apropie, o grija importanta a oricarui sofer este pregatirea masinii pentru valul de caldura. Aceasta se traduce intr-o revizie capitala a integritatii articulatiilor, nivelul lichidelor (precum uleiul, antigelul, apa) deoarece in timp pot sa apara scurgeri sau lipsuri. Pe langa acest aspect, o schimbare importanta ce trebuie facuta o reprezinta montarea cauciucurilor potrivite pentru sezonul de rulare.
 
Anvelopele de iarna isi pierd mare parte din performante dupa ce temperatura creste peste 7 grade Celsius. Compozitia bogata in siliciu si cauciucul moale garanteaza aderenta in timpul sezonului rece, insa ele isi pierd proprietatile cand sunt rulate in conditii de sezon cald. Diferenta intre anvelopele de vara si de iarna, consta atat in materialele folosite in constructia lor cat si in desenul benzii de rulare. Modelele de vara sunt construite pentru o stabilitate ridicata la viteze mari si stabilitate in viraje. Pozitionarea benzii de rulare minimizeaza fenomenul de acvaplanare datorita canelurilor ce ajuta la scurgerea apei. Toate aceste detalii ofera o siguranta sporita in timpul condusului si o calitate a drumului ridicata.
 
O situatie de compromis intre cauciucurile de vara si cauciucurile de iarna o reprezinta cauciucurile all-season. Acestea pot fi folosite din punct de vedere legal in ambele sezoane insa dezavantajul este ca nu exceleaza in niciunul dintre ele, neavand nici sportivitatea unei anvelope de vara sau aderenta unei anvelope de iarna pe suprafete acoperite de zapada.
 
Dezavantajele folosirii anvelopelor gresite sunt:
–      timpi de franare si acceleare mult peste cei normali ceea ce poate duce la o suprasolicitare a masinii per total
–      consumarea mult mai rapida a cauciucului chiar si la folosiri normale
–      posibilitatea craparii pe flancuri a anvelopei de iarna daca e folosita la temperaturi ridicate extreme
–      pierderea presiunii mult mai rapid
–      risc de galme si denivelare a benzii de rulare
 
Prin urmare, folosirea anvelopelor conforme sezonului de rulare este o necesitate pentru orice sofer. Va invitam sa analizati gama noastra variata de modele de anvelope de la diferiti producatori si pentru orice sezon de rulare si dimensiune. Transportul este gratuit pentru minim 2 anvelope comandate si de asemenea se ofera garantie de producator de 2 ani.
 
Cine suntem?
 
AnveloSHOP este un magazin online cu o istorie de peste 10 ani in comercializarea de anvelope pentru turisme, camioane, utilaje agricole sau industriale si jante aliaj sau tabla. In prezent suntem lideri de piata iar scopul nostru este sa oferim cele mai ridicate standarde si servicii oricarui sofer care are nevoie de cauciucuri sau jante. Consultantii nostrii specializati ofera recomandari pentru orice situatie.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: