Știri

Cu noul Stelvio, Alfa Romeo continuă ofensiva noilor sale modele

Fotocredit: 

Alfa Romeo
Alfa Romeo Stelvio
Salonul Auto de la Los Angeles a găzduit premiera mondială a noului Stelvio, primul SUV din istoria Alfa Romeo și cel de-al doilea model "serios" după Giulia, lansată cu un an în urmă. Noul Stelvio se vrea a fi nu numai unul dintre modelele care să ajute la revenirea mărcii italienești în lumea bună a producătorilor auto, dar și unul dintre cele mai rapide SUV-uri premium de pe piață, prin versiunea sa Quadrifoglio.
 
La nivel estetic, suprizele aduse de noua Alfa Romeo Stelvio nu sunt chiar atât de mari, asemnările cu sedanul Giulia fiind mai mult decât evidente. Profilul de SUV este însă definitoriu pentru noul model prezentat de italieni, prin garda la sol serioasă, dar și prin partea posterioară în stil "hatchback", cu al său hayon ce împarte jumătate din forma stopurilor cu aripile spate. 
 
Nici interiorul nu scapă de influența "Giulia", regăsind aici toate elementele deja consacrate de sedanul Alfa Romeo. Materialele premium se îmbină cu cele mai noi tehnologii în materie de infotainment.
 
Legăturile cu Giulia merg și mai departe de partea estetică, noul Stelvio fiind construit pe aceeași platformă tehnică și urmând a folosi același portofoliu de motoare, spectaculosul bagaj tehnologic cu care va fi înzestrat fiind considerat unul suficient pentru a face față unor rivali precum Audi Q5, Mercedes-Benz GLC Coupe sau BMW X4, în versiunile lor cele mai puternice.
 
Pentru început însă, Alfa Romeo Stelvio va fi oferită doar în două versiuni de motorizare - 2.0 Turbo de 280 CP și Quadrifoglio, propulsată de același V6 Biturbo de origine Ferrari și care furnizează 510 CP și 600 de Nm cuplu maxim. Ambele variante livrează cuplul motor la toate cele patru roți, prin intermediul sistemului de tracțiune integrală Q4.
 
Noul Stelvio este anunțat spre lansarea în showroomuri în primăvara lui 2017, însă rămâne de văzut dacă Alfa Romeo va repeta episoadele din cazul Giulia, cu ceva amânări succesive.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: