Știri

Faraday Future atacă segmentul mașinilor electrice prin conceptul FFZERO1

Fotocredit: 

Faraday Future
Faraday Future FFZERO1 Concept
Faraday Future, companie cu acționariat majoritar chinez și sediul în Los Angeles, a dezvăluit luni la Las Vegas conceptul FFZERO1, un studiu ce ne înfățișează perspectiva viitoarelor automobile electrice prin prisma companiei.
 
Cum Tesla este deja o companie al carei nume îl are drept "naș" pe Nicola Tesla, Faraday Future apelează la aceeași rețetă și își bazează denumirea pe un alt fizician care a scris istorie în domeniul electromagnetismulului - Michael Faraday - anunțîndu-și totodată intențiile de lansa pe viitor o întreagă gamă de automobile electrice, mașini ce vor avea la bază o platformă modulară care va permite economii substanțiale în materie de dezvoltare a produselor finale.
 
FFZERO1 beneficiază așadar de un șasiu și un ansamblu de baterii modulare, fiind propulsat de patru motoare electrice amplasate pe fiecare roată și care furnizează nu mai puțin de 1.000 de CP. Fenomenala putere permite o accelerație de la 0 la 100 de km/h în sub trei secunde.
 
Conceptul este un monopost cu alură de mașină de curse, Faraday Future spunând despre FFZERO1 că poate fi la nevoie un automobil complet autonom.
 
Nu se știe dacă va urma un model de serie asemănător cu FFZERO1, dar dacă acesta va fi fabricat acest lucru va fi făcut într-o serie extrem de limitată.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: