Știri

Fiat a prezentat noul Aegea - un compact sedan de familie

Fotocredit: 

Fiat
Noul Fiat Aegea
Fiat a dezvăluit astăzi înlocuitorul modelului Linea. Noul sedan compact se numeşte Aegea şi va fi asamblat în fabrica din Bursa, Turcia.
 
Numele Aegea se vrea a fi un tribut adus de Fiat Turciei, reprezentând "un pod simbolic între Est şi Vest", dat fiind cunoscutele tensiuni dintre Turcia şi Grecia, despărţite de Marea Egee.
 
Poziţionat în segmentul automobilelor compacte sedan, noul Fiat Aegea aruncă mănuşa unor modele deja binecunoscute, printre care se numără Peugeot 301, Citroen C-Elysee sau SKODA Rapid. Nici Dacia Logan nu va scăpa de ameninţarea venită de la noul Aegea.
 
Ulterior vor fi adăugate noului Aegea şi versiuni hatchback şi break, pentru a acoperi la maximum tot arealul segmentului vizat de Fiat.
 
Fiat Aegea este construit pe aceeaşi paltformă pe care se bazează şi Fiat 500L şi 500X, la fel şi Jeep Renegade. Ca şi dimensiuni, noul Aegea se laudă cu un ampatament de 2.64 metri şi o lungime totală de 4.5 metri, în timp ce volumul portbagajului atinge valoarea de 510 litri.
 
În privinţa motorizărilor Fiat a precizat doar faptul că propulsoarele vor avea puteri cuprinse între 95 şi 120 CP.
 
Noul Fiat Aegea va fi lansat efectiv pe piaţă începând cu luna noiembrie, urmând a ajunge în showroom-urile din circa 40 de ţări, printre care şi România.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: