Știri

Hyundai a prezentat întreaga sa gamă de automobile IONIQ

Fotocredit: 

Hyundai
Familia Hyundai IONIQ
Hyundai va expune la cea de-a 86-a ediție a Salonului Auto de la Geneva întreaga familie IONIQ - care cuprinde un Hybrid, un Plug-in Hybrid, dar și o versiune 100% electrică. Astăzi, sud-coreenii au publicat și toate detaliile tehnice legate de cele trei versiuni.
 
Construit pe o platformă cu totul nouă, adaptată special pentru automobile hibrid sau electrice, noul Hyundai IONIQ este un produs extrem de important pentru viitorul coreenilor, într-o piață auto în continuă schimbare.
 
Hyundai IONIQ Hybrid și Plug-in hybrid folosesc ca și unitate de propulsie clasică un motor pe benzină din familia GDI, de 1.6 litri și care oferă 105 CP și 147 Nm cuplu maxim. Motorul a fost special adaptat pentru folosirea împreună cu un propulsor electric și este cuplat la o cutie de viteze automată cu dublu-ambreiaj și șase trepte.
 
Alături de motorul GDI stă o unitate electrică de 43.5 CP și 170 Nm cuplu maxim în cazul variantei Hybrid, puterea totală funizată ajungând la 141 de CP, iar cuplul maxim la 265 de Nm. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 185 de km/h, iar emisiile de CO2 nu depășesc 79 de g/km. Motorul electric este alimentat de o baterie Li-Ion de 1.56 kWh poziționată sub scaunele spate și care se încarcă pe timpul decelerării din energia recuperată de la roți.
 
 
IONIQ Plug-in hybrid pune lângă motorul GDI un propulsor electric de 61 de CP alimentat de la o baterie Li-Ion de 8.9 kWh. Acesta poate asigura o autonomie de circa 50 de km, în modul full-electric. Când funcționează împreună, cele două motoare emit doar 32 de grame de CO2 la fiecare kilometru parcurs.
 
Varianta IONIQ electrică oferă mobilitate grație doar unui motor electric ce primește energie de la o baterie de 28 de kWh și poate rula peste 250 de km până la următoarea realimentare cu curent electric. Puterea furnizată de motorul electric ajunge la valoarea de 120 CP, în timp ce cuplul motor de 295 de Nm este disponibil începând chiar de la prima rotație a propulsorului. IONIQ electric poate atinge 165 de km/h.
 
Șoferul și pasagerii de la bordul noului Hyundai IONIQ dispun de cele mai noi tehnologii de infotainment, care permit conectivitate Android Auto, Apple Car Play sau navigație Tom Tom și care pot fi utilizate prin intermediul unui ecran TFT de 7 inch. Nu lipsește nici un pad pentru încărcarea wireless a telefoanelor.
 
Pentru siguranța și confortul călătoriilor noul IONIQ oferă un pachet solid de sisteme dedicate - Autonomous Emergency Braking, Lane Keep Assist System, Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert sau Smart Cruise Control.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: