Știri

Iată primele imagini și detalii ale conceptului SKODA VisionS

Fotocredit: 

SKODA
Conceptul SKODA VisionS
SKODA a prezentat primele imagini și detalii ale noului concept VisionS, un studiu ce va putea fi văzut la Geneva și care prefigurează designul viitoarelor SUV-uri ce urmează a fi lansate de constructorul ceh.
 
Influențată de tradiția cristalurilor de Boemia, estetica studiului VisionS se materializează prin forme generate de unghiuri ascuțite și linii drepte, blocurile optice fiind fabricate din sticlă clară, ce sugerează puritate. Culoarea exterioară a lui VisionS este și ea una specială - Island Green - pentru a pune și mai tare în evidență formele conceptului.
 
Cu o lungime de 4.7 metri, un ampatament de 2.79 metri, 1.98 metri lățime și 1.68 metri în înălțime, conceptul VisionS este construit pe deja celebra platformă modulară MQB și poate acomoda la interior până la șase pasageri în scaune dispuse pe trei rânduri.
 
Inedită este și soluția de propulsie, SKODA alegând un sistem plug-in Hybrid ce furnizează un total de 225 de CP și care este compus dintr-un motor pe benzină TSI de 1.4 litri (156 CP, 250 Nm cuplu maxim) și un motor electric ce livrează alți 54 de CP și 220 Nm cuplu maxim. Integrat direct în cutia de viteze DSG, acest motor electric livrează puterea către roțile față, la fel ca și TSI-ul pe benzină. Un al doilea motor electric, de 114 CP și 270 Nm cuplu maxim pune în mișcare roțile spate. Sistemul de tracțiune spate funcționează independent de cel față, lucru ce crează un sistem de tracțiune integrală cu totul inedit, fără un cuplaj mecanic între puntea față și cea spate.
 
Bateria Li-Ion ce alimentează motoarele electrice are o capacitate de 12.4 kWh și poate asigura o autonomie de rulare în modul 100% electric de până la 50 de km. Autonomia totală a sistemului hibrid poate atinge 1.000 de km, consumul mediu până la epuizarea bateriei nedepășind 1.9 l/100km, ceea ce corespunde unor emisii poluante de doar 45 de g/km în materie de CO2.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: