Știri

Magna va construi o fabrică de automobile în Slovenia

Fotocredit: 

Magna Steyr
Magna Steyr - fabrica Graz
 
Magna International, companie cunoscută pentru parteneriatele sale din Austria cu BMW și Mercedes-Benz, are de gând să construiască o nouă fabrică de automobile în Slovenia. Vestea vine chiar din partea Guvernului de la Ljubljana.
 
Investițiile cifrate la circa 1.24 miliarde de euro ar trebui să se materializeze prin linii de producție capabile să ofere o cadență cuprinsă între 100.000 și 200.000 de automobile pe an, atunci când toate cele patru faze ale proiectului vor fi finalizate.
 
Guvernul sloven va participa activ la proiect prin oferirea unor subvenții cifrate la 18.6 milioane de euro, alte sume de bani urmând a fi direcționate spre investitori precum japonezii de la Yaskawa (care va produce roboți industriali) sau britanicii de la GKN, care au de gâns să deschidă o fabrică de componente auto dedicate mărcilor Volvo și Mercedes-Benz.
 
Este binecunoscută activitatea Magna Steyr din Austria, acolo unde compania canadiană produce de foarte multă vreme legendarul Mercedes-Benz G-Class, dar și noul BMW Seria 5. În trecut o serie de modele MINI au ieșit de pe porțile fabricii situate în Țara Valsului, al Graz. În vara lui 2015 britanicii de la Jaguar Land Rover își manifestau interesul pentru începerea unei colaborări similare cu Magna, prin semnarea unui protocol dedicat ce se va materializa prin producerea SUV-ului electric Jaguar i-PACE.
 
 

Categorie: 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: