Știri

Mazda a prezentat la New York noul MX-5 RF

Fotocredit: 

Mazda
Noua Mazda MX-5 RF
Mazda a dezvăluit astăzi la New York noul MX-5 RF (Retractable Fastback), o versiune cu acoperiș metalic retractabil a mult premiatului roadster MX-5.
 
Aspectul exteriorul ne duce cu gândul la modelele Targa, promovate mai ales de Porsche. Astfel, plafonul metalic este continuat fluent de partea din spate, iar atunci când acesta este retractat se crează imaginea inedită a unei decapotabile aparte.
 
Deschiderea/închiderea plafonului se face extrem de rapid și poate fi comandată la viteze de până la 10 km/h. Portbagajul noului MX-5 RF are același volum ca la versiunea roadster, în ciuda acoperișului metalic ce nesită, cel puțin la prima vedere, mult mai mult spațiue pentru a fi rabatat.
 
Motorizările roadsterului MX-5 sunt preluate și de RF, clienții putând alege între versiunile SKYACTIV-G 1.5 (131 CP) și SKYACTIV-G 2.0 (160 CP) ce pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu lase trepte sau - exclusiv pentru RF  - la o cutie automată cu tot atâtea rapoarte de transmisie.
 
Pentru a pune și mai mult în valoare formele inedite ale noului MX-5 RF, Mazda a pregătit o paletă de culori noi pentru exterior - una dintre ele fiind Gri-ul Machine.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: