Știri

Nissan va opri producția de automobile din Japonia, timp de două săptămâni

Fotocredit: 

Auto-TestDrive
Nissan Pulsar
Nissan va opri timp de două săptămâni producția de automobile în fabricile sale din Japonia, pe fondul gravelor probleme legate de verificarea calității finale a unităților produse. Problemele au ieșit la iveală recent și vor determina un recall masiv în Țara Soarelui Răsare - aproape 1.2 milioane de automobile produse între 2014 și 2017 trebuind reverificate.
 
O anchetă guvernamentală a relevat faptul că în unele fabrici Nissan din Japonia automobilele produse au primit verificările finale pe linii ce nu erau dedicate acestui porces și de către inspectori ce nu aveau certificările necesare pentru a afce acest lucru.
 
Oprirea producției pentru două săptămâni va permite reconfigurarea secțiilor unde se efectuau verificările finale de după producție. Numărul verificărilor va fi și el suplimentat. Mai mult, CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa a anunțat faptul că va investiga personal cauzele problemelor și va decide la final cine se face responsabil pentru enormul scandal.
 
Pagubele produse de întregul scandal sunt estimate undeva în jurul valorii de 220 de milioane de dolari.
 
Automobilele produse de Nissan în japonia pentru export nu sunt însă afectate, toate exemplarele trecând prin proceduri de verificare diferite.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: