Știri

Noul Countryman devine, în versiunea Cooper S E, primul plug-in hybrid din istoria MINI

Fotocredit: 

MINI
Noul MINI Countryman 2017
Britanicii de la MINI au dezvăluit astăzi noua generație a SUV-ului Countryman, model ce duce mai departe silueta consacrată de prima generație, dar care primește o doză suplimentară de rafinament și tehnologii dezvoltate pentru întreaga generație de automobile MINI lansate în ultimii doi ani. O noutate absolută este reprezentată de primul model plug-in hybrid din istoria MINI, materializat sub versiunea Cooper S E Countryman.
 
Nu în ultimul rând, noul MINI Countryman crește serios în dimensiuni, diind cu 20 de cm mai lung și cu 3 cm mai lat decât predecesorul său. Volumul portbagajului a ajuns la rândul său la o valoarea apreciabilă - 450 de litri. În cazul rabatării banchetei spate se pot depozita bagaje într-un volum de până la 1.309 litri. Noul Countryman poate fi dotat cu așa numitul Picnic Bench, dispozitiv ce se desfășoară peste pragul de încărcare și care funcționează ca un scaun ce poate fi folosit în călătoriile în natură.
 
Noul model va fi lansat pe piață în patru versiuni de motorizare - Cooper (1.5 benzină, 136 CP), Cooper S (2.0 benzină, 192 CP), Cooper D (2.0 diesel, 150 CP) și Cooper SD (2.0 diesel, 190 CP), la care se adaugă primul plug-in hybrid din istoria mărcii - MINI Cooper S E Countryman ALL4. Clienții pot alege la capitolul transmisie o cutie de viteze manuală cu șase trepte, una Steptronic cu șase rapoarte (doar pentru Cooper) sau una Steptronic cu opt trepte (pentru Cooper S și Cooper D în standard pentru Cooper SD Countryman).
 
Modelul plug-in hybrid combină un motor în trei cilindri pe benzină, de 1.5 litri cu un motor electric, puterea totală furnizată ajungând la 224 de CP. Același sistem îl regăsim și sub caroseria Seriei 2 Active Tourer 225xe, lansată pe piață anul trecut.
 
Motorul electric livrează cuplul spre puntea spate, în timp ce motorul pe benzină "se ocupă" de livrarea cuplului motor la roțile față, prin intermediul unei cutii Steptronic, cu șase rapoarte. MINI Cooper S E Countryman poate rula în modul full electric cu o viteză de până la 125 de km/h, pe pracursul a maximum 40 de km. Autonomia este susținută de o baterie Li_Ion de 7.6 kWh. Consumul mediu de cobustibil în modul de rulare hibrid nu depășește 2.1 l/100km, conform fișei oficiale furnizate de MINI.
 
Noul Countryman preia de la "rudele" sale toate tehnologiile și sistemele de siguranță activă și asistență a șoferului, plusând însă cu câteva noutăți, printre care se numără și un nou ecran tactil amplasat pe consola centrală, cu dimensiunea de 8.8 inch.
 
Noul MINI Countryman va avea premiera mondială cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, ce se deschide pe 16 noiembrie, urmând a ajunge la dealerii MINI din întreaga lume la începutul anului viitor.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: