Știri

Noul Lamborghini Urus va avea sub capotă un motor turbo de 650 de CP

Fotocredit: 

Lamborghini
Lamborghini Urus - motorizare biturbo V8 650 CP
Viitorul Lamborghini Urus va avea sub capotă un motor V8 biturbo ce va furniza 650 de CP - informația fiind dezvăluită chiar de către CEO-ul Stefano Domensicali într-un interviu citat de Automotive News.
 
Primul SUV din istoria Lamborghini va fi prezentat oficial la sfârșitul acestui și va fi lansat pe piață în cel de-al doilea trimestru din 2018. Un an mai târziu acesta va primi și o versiune propulsată de o soluție plug-in hybrid, gata pregătită pentru a fi conformă cu strictele norme legislative legate de emisiile de noxe.
 
Cu un preț ce se va învârti în jurul pragului de 200.000 de euro, noul Lamborghini Urus se va asambla în 2018 în circa 1.000 de exemplare, însă începând cu 2019 oficialii firmei italiene vor să ajungă la nu mai puțin de 3.500 de unități produse în fiecare an. În acest scop fabrica din Sant'Agata Bolognese trece printr-un amplu proces de modernizare, urmând a-i fi adăugată o hală dedicată vopsirii mașinilor - o premieră în cei peste 50 de ani de istorie Lamborghini.
 
Așteptările legate de suucesul comercial al noului Urus sunt deosebit de mari, date fiind ascensiunea segmentului SUV-urilor de superlux și perioada extrem de bună prin care trece compania italiană. Astfel, 2016 a marcat cel mai bun an din istoria firmei în materie de vânzări, fiind livrate clienților din întreaga lume nu mai puțin de 3.457 de automobile Lamborghini.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: