Știri

Noul Mercedes-Benz S-Class Cabriolet a fost prezentat oficial

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Noul Mercedes-Benz S-Class Cabriolet
Mercedes-Benz a dezvăluit noul S-Class Cabriolet, varianta decapotabilă a navei sale amiral. Noul model este considerat "cel mai frumos S-Class construit vreodată", conform comunicatului de presă oficial, și este prima decapotabilă de lux cu patru locuri construită de Mercedes-Benz în ultimii 44 de ani, după ce în 1971 era lansat un model similar.
 
Estetic, noul S-Class Cabriolet urmărește îndeaproape "rețeta" versiunii Coupe, diferența majoră fiind, evident, acoperișul retractabil din material textil. Acoperișul se poate deschide sau închide în numai 20 de secunde, la viteze de până la 60 de km/h.
 
Mercedes-Benz promite un automobil cu o rigiditate torsională excelentă, prin adoptarea unor soluții tehnice inovative. Astfel, carcasa portbagajului este construită dintr-o combinație de aluminiu și magneziu, în timp ce podeaua din dreptul punții spate este fabricată tot din aluminiu. Un sistem de protecție în caz de răsturnare situat în spatele tetierelor este activat automat în caz de accident.
 
Germanii oferă S-Class Cabriolet în două variante de motorizare. Una "normală" - un V8 de 4.7 litri ce dezvoltă 455 de CP și 700 Nm cuplu maxim, și versiunea AMG - S 63 4MATIC Cabriolet al cărei motor V8 de 5.5 litri biturbo oferă 585 CP și 900 Nm cuplu maxim și permite o accelerație de la 0 la 100 de km/h în doar 3.9 secunde.
 
La interior este oferit tot luxul pe care clienții îl știau de la noul S-Class Coupe, fiind oferite câteva pachete de opționale specifice unei decapotabile, cum ar fi protecția împotriva vândului AIRCAP sau "eșarfa" din aer cald din jurul gâtului pasagerilor AIRSCARF. Alt pachet opțional este Warmth Comfort, ce include scaune, volan și cotieră încălzite. Tot special creat pentru S-Class Cabriolet este și sistemul de climatizare Thermotronic.
 
Noul Mercedes-Benz S-Class Cabriolet va putea fi admirat live cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, în premieră mondială.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: