Știri

O nouă generație Mercedes-Benz Sprinter va fi lansată pe piață în 2018

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Sprinter 2018
Mercedes-Benz a prezentat astăzi un teaser ce ne înfățișează viitorul Sprinter, utilitara germană urmând a fi lansată pe piață în primăvara anului 2018, într-o nouă generație. Schița a fost publicată cu ocazia participării la Salonul Vehiculelelor Comerciale din America de Nord (NACV) - eveniment ce se defășoară în orașul american Atlanta.
 
Se poate observa cu ușurință evoluția designului noii generații Sprinter, Mercedes-Benz păstrând însă "cu sfințenie" forma generală a caroseriei ce a făcut din duba cu sigla stelei în trei colțuri unul dintre cele mai apreciate vehicule de transport din segmentul în care activează. Grila de mari dimensiuni, gurile de ventilație din bara față și nu în ultimul rând farurile cu o formă mult mai dinamică plusează la crearea unei imagini generale de ansamblu ce adună laolaltă "emoție și inteligență".
 
Lansarea pe piață a noii generații Mercedes-Benz Sprinter va avea loc în prima jumătate a anului viitor în Europa, urmând ca restul regiunilor să primească noul model treptat.
 
Totuși, participarea germanilor la târgul desfășurat peste Ocean arată interesul reciproc din ce în ce mai puternic între clientela americană și Mercedes-Benz. SUA este deja a doua cea mai mare piață de desfacere pentru Sprinter, după Germania.
 
Constructorul din Stuttgart are în plină desfășurare proiectul construcției unei fabrici dedicate în Statele Unite. Astfel, vor fi evitate complicatele proceduri prin care la ora actuală modelele Sprinter sunt aduse din Germania dezasamblate și care sunt ulterior asamblate în orașul North Charleston. Procesul în sine a fost gândit pentru evitarea taxelor de import extrem de mari impuse de Guvernul Federal American.
 
Noul Sprinter va fi și un prim pas în implementarea strategiei de viitor adVANce, Mercedes-Benz dorind astfel să dezvolte și să ofere vehicule comerciale inteligente, autonome și propulsate electric.
 
Lansat în 1995, Mercedes-Benz Sprinter a devenit rapid un best seller, reușind să convingă până acum peste 3.3 milioane de clienți din întreaga lume.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: