Știri

Peugeot e dezvăluit noua sa gamă de vehicule utilitare

Fotocredit: 

Peugeot
Gama de utilitare Peugeot - facelift 2023

Francezii de la Peugeot au aplicat un facelift întregii game de vehicule utilitare din portofoliu, noua sigla fiind de-acum integrată spectaculos la nivelul părții frontale prin intermediul unor artificii vizuale ce atrag privirile.

În calitate de jucător important pe piața vehiculelor comerciale ușoare, PEUGEOT lansează în prezent o ofensivă fără precedent prin actualizarea simultană a tuturor gamelor sale, începând cu modelele 100% electrice: E-PARTNER, E-EXPERT și E-BOXER.

Elemente esențiale ale gamei PEUGEOT LCV, aceste modele sunt, de asemenea, puncte forte în strategia de electrificare a mărcii. PEUGEOT va oferi cea mai extinsă gamă de automobile electrice dintre toate mărcile importante din Europa. Marca s-a angajat să ofere o versiune electrică a fiecărui model din gamă până în 2025 și să devină o marcă 100% electrică în Europa până în 2030.

Creșterea numărului de zone cu emisii reduse, o distanță medie parcursă de mai puțin de 200 km pe zi, costuri de exploatare reduse, confort la volan: pentru profesioniști, trecerea la vehicule 100% electrice devine o alegere evidentă. Noua gamă de vehicule utilitare ușoare PEUGEOT 100% electrice este mai eficientă, fără compromisuri în ceea ce privește performanțele. Iar pentru ca afacerile să se desfășoare mai ușor, PEUGEOT oferă o gamă completă de contracte de întreținere și servicii pentru o perioadă de până la 8 ani și 200.000 km.

 

NOUL PEUGEOT E-PARTNER

Design actualizat, mai multă plăcere de a conduce și mai multă siguranță, autonomie de până la 330 km cu emisii zero, pompă de căldură pentru un confort maxim și îmbunătățirea eficienței. Noul PEUGEOT E-PARTNER a devenit partenerul ideal pentru profesioniștii exigenți.

PEUGEOT E-PARTNER este un jucător important pe piața vehiculelor comerciale 100% electrice, pentru care se estimează că va reprezenta o treime din segmentul european al vehiculelor comerciale până în 2025.

Noul E-PARTNER oferă acum o autonomie de până la 330 km (ciclul WLTP este în curs de certificare). Instalarea sub podea a bateriilor menține volumul de încărcare. Volumul util este de până la 4,4 m³, în timp ce sarcina utilă de 780 kg și capacitatea de tractare de 750 kg reprezintă valori de referință în segment.

 

SEDUCȚIE: un design nou, foarte PEUGEOT

Noul E-PARTNER are o parte frontală actualizată în totalitate:

 • Grilă nouă a radiatorului cu emblema PEUGEOT,

 • Design modernizat al barei de protecție,

 • Faruri noi, cu semnătura luminoasă emblematică a Mărcii, alcătuită din 3 gheare.

   

Noile jante completează pachetul de design, alături de capacele roților cu noua siglă PEUGEOT.

Compartimentul pentru pasageri dispune de o nouă planșă de bord care oferă ergonomie și finisaje de calitate mai bună. PEUGEOT i-Cockpit® dispune de un nou ecran tactil de înaltă definiție de 10“ în secțiunea centrală superioară. Volanul include acum și comenzi pentru controlul sistemului audio, al vitezei de croazieră și padele pentru nivelurile de frânare regenerativă. Și, în cele din urmă, scaunele sunt îmbrăcate cu o tapițerie nouă, rezistentă și mult mai elegantă.

Sunt disponibile următoarele culori: Artense Grey, Kaolin White, Perla Nera Black și Kiama Blue.

EMOȚIE: echipamente noi pentru trecerea la nivelul următor

 

Noul PEUGEOT E-PARTNER este echipat cu tehnologie, confort și elemente de siguranță destinate de obicei vehiculelor de pasageri...

 • Noul E-PARTNER dispune de un panou de instrumente cu ecran color de 10“, 100% digital, cu afișare optimizată și personalizabilă a informațiilor esențiale. 

 • Ecran tactil central de dimensiuni mari. Noul E-PARTNER este dotat standard cu un ecran tactil HD central de 10“, care controlează sistemul audio și navigația conectată TOM TOM 3D. Altă funcție pentru confort este asistentul vocal OK PEUGEOT care îți permite să controlezi principalele funcții în limbaj natural. Această interfață facilitează controlul celei mai recente generații de sisteme de infotainment PEUGEOT i-Connect și PEUGEOT i-Connect Advanced.

 • O conexiune wireless la Apple Car Play și Android Auto face posibilă preluarea conținutului smartphone-ului pe ecranul central.

 • Încărcătorul wireless pentru smartphone este amplasat pe consola centrală. Un sistem practic pentru profesioniștii care urcă și coboară din autovehicul de multe ori pe zi, cu telefonul în mână. Noul E-PARTNER dispune, de asemenea, de două mufe USB.

 • O vizualizare perfectă a împrejurimilor autovehiculului prin intermediul sistemului Dynamic Surround View. Noul E-PARTNER este echipat cu două camere video: una deasupra ușilor din spate și cealaltă sub oglinda laterală de pe partea pasagerului. Această caracteristică unică permite sistemului Dynamic Surround View să ofere șoferului o vizualizare digitală perfectă a părții din spate a autovehiculului, precum și a zonei înconjurătoare de pe partea pasagerului, care altfel ar fi dificil de observat dintr-un autovehicul care are caroserie integrală din tablă.

 • Gamă completă de sisteme pentru asistarea la conducere: avertizare atenţie șofer, citirea semnelor rutiere, asistare pentru menținerea benzii de rulare, frânare automată de urgență cu detectarea pietonilor și bicicliștilor, limitator de viteză. E-PARTNER dispune, de asemenea, de 17 sisteme de asistare pentru şofer, care au fost actualizate pe acest model nou cu sistemul de control adaptiv al vitezei de croazieră.

 • Asistare la rulare de nivel 2 – o combinație între sistemul de control adaptiv al vitezei de croazieră cu funcție de oprire și pornire și asistarea pentru menținerea benzii de rulare. 

   

EXCELENŢĂ: un sistem de propulsie 100% electric mai eficient, care oferă autonomie de până la 330 km

PEUGEOT E-PARTNER şi sistemul său de propulsie 100% electric oferă o putere maximă de 100 kW (136 CP) și un cuplu maxim de 270 Nm, combinate cu o baterie de 50 kWh (capacitate utilă). Trei moduri de rulare sunt disponibile în permanență: Eco pentru autonomie maximă, Power pentru performanțe maxime în condiții de sarcină maximă și Normal.

Echipele noastre au lucrat, de asemenea, la eficiența generală a autovehiculului pentru ca acesta să ofere următoarele cifre de performanță – viteză maximă 130 km/h, 0-100 km/h în 11,2 secunde – îmbunătățind în același timp autonomia, care este acum de până la 330 km (ciclul combinat WLTP în curs de certificare). 

Pentru optimizarea autonomiei, noul E-PARTNER dispune de un sistem de frânare regenerativă care poate fi activat pe trei niveluri diferite, cu ajutorul padelelor situate în spatele volanului.

Încă o noutate este pompa de căldură care îmbunătățește confortul pasagerilor, contribuind în același timp la eficiența și, prin urmare, la autonomia noului E-PARTNER.

Cu un încărcător integrat de 7,4 kW și, opțional, un încărcător trifazat de 11 kW, E-PARTNER permite o încărcare eficientă, indiferent de infrastructura disponibilă. Încărcarea rapidă la curent continuu oferă 100 kW.

Estimarea timpilor de încărcare este următoarea:

 • La o stație publică de încărcare de 100 kW: 30 minute (reîncărcare de la 0 la 80%). 

 • La un wall box de 11 kW: reîncărcare completă cu încărcătorul integrat de 11 kW în 5 ore.

 • La un wall box de 7,4 kW: reîncărcare completă cu încărcătorul integrat de 7,4 kW în 7,5 ore

O gamă care răspunde tuturor necesităților

Ca să răspunde cerințelor tuturor profesioniștilor, noul PEUGEOT E-PARTNER este disponibil în două dimensiuni: Standard Van 4,40 m, compartiment pasageri standard (până la 3 locuri) sau Long Van 4,75 m, compartiment pasageri standard sau extins (până la 5 locuri).

În plus față de noul E-PARTNER, PEUGEOT oferă o gamă extinsă de variante de modele PARTNER echipate cu motoare pe benzină PureTech de 110 CP, sau cu motoare diesel BlueHDi de 100 CP ori 130 CP. Acestea din urmă pot fi combinate cu o transmisie automată cu 8 trepte.

Noul PEUGEOT PARTNER cu motor termic beneficiază de aceleași optimizări ca noul E-PARTNER, atât în ceea ce privește designul și echipamentele, cât și în ceea ce privește gama de caroserii și lungimi.

 

NOUL PEUGEOT E-EXPERT

Noul PEUGEOT E-EXPERT face încă un pas spre excelență în serviciul profesioniștilor, cu design reînnoit, eficiență îmbunătățită, conectivitate de ultimă generație și sisteme de asistare pentru şofer mai sofisticate. Vehiculul comercial compact își păstrează în continuare robustețea, versatilitatea și plăcerea de a conduce care au făcut din el un succes în rândul profesioniștilor. 

PEUGEOT E-EXPERT este un punct de referință în segmentul monovolumelor compacte 100% electrice și acum face încă un pas înainte atât în ceea ce privește designul, cât și tehnologia.

Noul E-EXPERT oferă acum o autonomie de până la 350 km (ciclul WLTP este în curs de certificare). Datorită bateriei amplasate sub podea, care nu are niciun impact asupra capacității de încărcare sau a volumului, autovehiculul păstrează capacitatea și versatilitatea care l-au consacrat. Are un volum util de până la 6,6 m³, o sarcină utilă de 1.263 kg și o capacitate de tractare de 1.000 kg.

Noul E-EXPERT este confortabil și ușor de condus, iar în oraș se manevrează uşor datorită unei raze de bracare de 12,4 metri între borduri (versiunea Standard), iar înălțimea de numai 1,90 m îi permite să intre în orice parcare. 

SEDUCŢIE: un stil nou, deosebit şi atrăgător

Partea frontală a noului E-EXPERT adoptă noul design al gamei PEUGEOT, cu o grilă redesenată, purtând în centru noua siglă a Mărcii, faruri noi full LED care încorporează semnătura luminoasă Peugeot și o bară frontală optimizată pentru protecție și aerodinamică. 

Jantele au o culoare nouă și în centru apare noua siglă PEUGEOT.

Poziția de conducere din noul E-EXPERT a fost regândită în detaliu pentru un plus de confort, ergonomie și funcționalitate. Panoul de bord și volanul au fost reproiectate. Panoul de instrumente digitale și ecranul tactil central mare de 10“, disponibil opțional, oferă o interfață plăcută și eficientă între om și vehicul.

Există mai multe compartimente de depozitare de dimensiuni mai mari, în special în partea superioară a panoului de bord și pe consola centrală. Designul ingenios al suporturilor pentru sticle de la capetele planșei de bord permite susținerea unui smartphone în poziție verticală. 

Sunt disponibile următoarele culori: Artense Grey, Titanium Grey, Kaolin White şi Perla Nera Black.

 

EMOŢIE: conectivitate şi asistare la rulare pentru eficienţă sporită

Noile echipamente de pe PEUGEOT E-EXPERT îmbunătățesc confortul și siguranța cotidiană a profesioniștilor:

 • Panoul de instrumente cu ecran color de 10“, 100% digital, este standard pe toate versiunile noi E-EXPERT, oferind afişare optimizată și personalizabilă a informațiilor esențiale. 

 • Ecran tactil central de dimensiuni mari. Noul E-EXPERT este echipat standard cu un ecran tactil HD central de 10“, care controlează sistemul audio și navigația conectată TOM TOM 3D. O altă caracteristică de confort este asistentul vocal OK PEUGEOT, care îți permite să controlezi principalele funcții în limbaj natural.

 • Conexiunea wireless la Apple Car Play și Android Auto face posibilă preluarea conținutului smartphone-ului pe ecranul central.  

 • Încărcătorul wireless pentru smartphone este amplasat pe consola centrală. Un sistem practic pentru profesioniștii care urcă și coboară din vehicul de multe ori pe zi, cu telefonul în mână. 

 • O vizualizare perfectă a împrejurimilor vehiculului prin intermediul sistemului Dynamic Surround View. Noul E-EXPERT este echipat cu două camere video: una deasupra ușilor din spate și cealaltă sub oglinda laterală de pe partea pasagerului. Această caracteristică unică permite sistemului Dynamic Surround View să ofere șoferului o vizualizare digitală perfectă a părții din spate a autovehiculului, precum și a zonei înconjurătoare de pe partea pasagerului, care altfel ar fi dificil de observat dintr-un autovehicul care are caroserie integrală din tablă.

 • Sisteme noi pentru asistarea la rulare: avertizare atenţie șofer, limitarea vitezei, asistare pentru menținerea benzii de rulare, frânare automată de urgență cu detectarea pietonilor și bicicliștilor, control adaptiv al vitezei de croazieră cu funcție oprire şi pornire, Assist Descend Control (control coborâre pantă) asistat de Grip Control (control aderenţă).

 • Asistare la rulare de nivel 2 – o combinație între sistemul de control adaptiv al vitezei de croazieră cu funcție de oprire și pornire și asistarea pentru menținerea benzii de rulare. 

   

EXCELENŢĂ: ofertă 100% electrică cu o autonomie de până la 350 km

Noul PEUGEOT E-EXPERT este propulsat de un motor electric cu o putere de 100 kW (136 CP) și un cuplu maxim de 260 Nm. Acest lucru asigură performanțe optime încă de la pornire, până la o viteză maximă de 130 km/h. Există trei moduri de rulare: Eco pentru maximizarea autonomiei, Power pentru performanțe maxime în condiții de sarcină maximă și Normal.

Pentru a răspunde necesităților fiecărui profesionist, PEUGEOT oferă două tipuri de baterii pe noul E-EXPERT. E-EXPERT cu baterie de 50 kWh oferă o autonomie de până la 224 km (ciclul combinat WLTP în curs de omologare). De asemenea, este deosebit de adaptat și potrivit pentru restricțiile utilizării zilnice în oraș și este disponibil în variantele de șasiu Standard și Long. E-EXPERT cu baterie de 75 kWh oferă acum o autonomie de până la 350 km (ciclul mixt WLTP în curs de omologare), devenind astfel incredibil de versatil indiferent de șasiu.

Pentru optimizarea autonomiei, noul E-EXPERT este echipat cu un sistem de frânare regenerativă care poate fi activat pe trei niveluri diferite de regenerare, cu ajutorul padelelor situate în spatele volanului.

Cu un încărcător integrat de 7,4 kW și, opțional, cu un încărcător trifazat de 11 kW, E-EXPERT poate fi încărcat eficient, indiferent de infrastructura disponibilă, cu un încărcător rapid de 100 kW DC.

Estimarea timpilor de încărcare este următoarea:

 • La o stație publică de încărcare de 100 kW: 38 minute pentru bateria de 50 kWh, 45 de minute pentru bateria de 75 kWh (reîncărcare de la 0 la 80%). 

 • La un wall box de 11 kW: reîncărcare completă cu încărcătorul integrat de 11 kW în 4 ore și 50 de minute pentru bateria de 50 kWh, 7 ore și 30 de minute pentru bateria de 75 kWh.

La un wall box de 7,4 kW: încărcare completă cu încărcătorul integrat de 7,4 kW în 6 ore și 40 de minute pentru bateria de 50 kWh, 11 ore și 20 de minute pentru bateria de 75 kWh.

O gamă care răspunde tuturor necesităților

Noul PEUGEOT E-EXPERT este disponibil în mai multe versiuni: Standard de 4,98 m sau Long de 5,33 m și o serie de declinări ale acestor variante.

Versiunea cu hidrogen a noului E-EXPERT va putea acum să atingă o autonomie de până la 460 km (ciclul WLTP este în curs de certificare). Aceasta este concepută în jurul unei soluții „electrice cu pile de combustie cu hidrogen plug-in de putere medie“, care combină avantajele hidrogenului, ale tehnologiei bateriilor și ale tracțiunii electrice.

În plus, PEUGEOT oferă o gamă largă de versiuni EXPERT echipate cu motoare BlueHDi de 120 CP sau 145 CP, combinate cu transmisie manuală cu 6 trepte, și BlueHDi 180 CP cu transmisie automată cu 8 trepte. Aceasta din urmă este, de asemenea, disponibilă pe motorul BlueHDi 145 CP. 

Indiferent de motorizare, noul PEUGEOT EXPERT beneficiază de aceleași optimizări ca noul E-EXPERT, atât în materie de design și echipamente, cât și de aceeași gamă de șasiuri și versiuni de lungime.

NOUL PEUGEOT E-BOXER

Cu motorul său 100% electric de 200 kW/270 CP și o autonomie fără precedent de până la 430 km, PEUGEOT E-BOXER intră într-o nouă eră. Cu un confort la volan și o siguranță care stabilesc noi standarde în categoria sa, noul E-BOXER este mai mult ca oricând aliatul ideal pentru profesioniștii preocupați de performanță și libertate de mișcare.

Noul E-BOXER oferă performanțe electrice excepționale, păstrând în același timp calitățile care l-au consacrat pe piața europeană. Instalarea bateriei în partea inferioară a caroseriei autovehiculului menține volumul de încărcare, care poate ajunge la 17 m³, pentru o sarcină utilă de până la 1.500 kg. Această configurație înseamnă, totodată, că noul E-BOXER se pretează perfect la gama extinsă de conversii solicitate de numeroși clienți profesioniști.

SEDUCŢIE: design exterior și interior modernizat

Noul PEUGEOT E-BOXER a suferit modificări. Mai exact, în ceea ce privește designul exterior, pentru consolidarea structurii robuste și atrăgătoare, optimizându-se în același timp eficiența aerodinamică: bara de protecție frontală, oglinzi laterale redesenate și o nouă grilă în culoarea caroseriei care încorporează lamele controlate automat pentru reglarea fluxului de aer.

Noul PEUGEOT E-BOXER dispune de faruri full LED și de lumini spate redesenate. Și, la fel ca restul gamei PEUGEOT, etalează noua siglă a Mărcii.

Interiorul modelului E-BOXER a fost revizuit în profunzime, cu un nou design aplicat volanului, panoului de instrumente, planșei de bord, tapiţeriei scaunelor și panourilor portierelor.

EMOŢIE: caracteristici de confort și siguranță complet noi

 

Noul PEUGEOT E-BOXER se mândrește cu cea mai extinsă gamă de echipamente din segmentul său...

 • Frână de parcare electrică: activare mai rapidă și mai comodă, prin intermediul unei comenzi de pe panoul de bord.

 • Servodirecţie asistată electric: adaptează automat nivelul de asistare la viteza autovehiculului, pentru o călătorie mai plăcută la viteze mari și mai mult confort la manevrele efectuate la viteze mici.

 • Sistem de acces fără cheie care permite șoferului să deschidă, să închidă și să pornească autovehiculul fără să scoată cheia din buzunar. Acest lucru este deosebit de practic pentru șoferii care operează livrări și care fac multe opriri în timpul zilei.

 • Panou de instrumente complet digital de 7“, pentru personalizarea integrală a ecranului de informații, care include o hartă 3D a sistemului de navigație.

 • Ecran tactil central de 10“. Noul E-BOXER dispune de un sistem de infotainment cuprinzător, gestionat prin intermediul unui ecran tactil central de dimensiuni mari, care include navigația conectată TOM TOM 3D și conexiune wireless la Apple Car Play și Android Auto. Asistentul vocal vă permite să controlați principalele funcții în limbaj natural pentru ca utilizarea să fie și mai simplă.

 • Încărcătorul wireless pentru smartphone este amplasat în centrul planșei de bord, la îndemâna șoferului și a pasagerului. Un sistem practic pentru profesioniștii care urcă și coboară din vehicul de multe ori pe zi, cu telefonul în mână. În plus, E-BOXER vine acum cu o priză USB-A și o priză USB-C.

 • Noi sisteme de asistare la rulare: avertizare atenţie șofer, citirea semnelor de circulație, asistență pentru menținerea benzii de rulare, frânare automată de urgență cu detectarea pietonilor și a bicicliștilor, limitator de viteză inteligent.

 • Asistare la rulare de nivel 2 – o combinație între sistemul de control adaptiv al vitezei de croazieră cu funcție de oprire și pornire, asistarea pentru menținerea centrului benzii de rulare și un asistent pentru traficul aglomerat. De exemplu, în trafic aglomerat, la deplasarea cu viteză redusă, sistemul controlează direcția, frânarea și accelerația (cu toate acestea, șoferul trebuie să țină mâinile pe volan).

 

EXCELENŢĂ: putere, cuplu și autonomie remarcabile: 270 CP, 400 Nm și până la 430 km!

Noul PEUGEOT E-BOXER are, de asemenea, componente electrice complet noi, de la motor până la baterie. Unitatea de propulsie electrică dezvoltă acum 200 kW/270 CP, iar cuplul a crescut, de asemenea, în mod dramatic, ajungând la 400 Nm pentru o plăcere de condus excelentă. 

La noul E-BOXER, bateria are o capacitate de 110 kWh, asigurând o autonomie considerabilă de până la 430 km (ciclul urban WLTP în curs de omologare). Viteza maximă este de 130 km/h.

Noul PEUGEOT E-BOXER dispune de trei moduri de rulare care pot fi selectate de pe panoul de instrumente pentru optimizarea performanțelor și autonomiei vehiculului, în funcție de situație: NORMAL pentru utilizare polivalentă (putere limitată la 160 kW), ECO pentru autonomie optimă (putere limitată la 120 kW) sau POWER pentru performanțe maxime (putere totală de 200 kW). Padelele din spatele volanului pot fi utilizate pentru activarea celor 4 niveluri de decelerare regenerativă.

E-BOXER este echipat cu un încărcător integrat trifazat de 11 kW și oferă performanțe de reîncărcare adaptate pentru toate aplicațiile și infrastructurile, în timp ce încărcătorul DC de la bord este capabil să atingă 150 kW.

Estimarea timpilor de încărcare este următoarea:

 • La o staţie publică de încărcare de 150 kW: 55 de minute (reîncărcare de la 0 la 80%). 

 • La un wall box de 11 kW: încărcare completă cu încărcătorul integrat de 11 kW în 11 ore și 45 de minute.

 

O gamă care răspunde tuturor necesităților

Noul PEUGEOT E-BOXER este disponibil în mai multe versiuni. Bazate pe două ampatamente (3,45 m și 4,04 m), vehiculele utilitare sunt disponibile în două lungimi (L2 și L4) pentru un total de 4 configurații care oferă între 13 și 17 m³. Pentru a servi drept bază pentru conversii specifice, E-BOXER cu un ampatament de 4,04 m este disponibil și cu șasiu L3 sau L4 cu cabină simplă și L3 sau L4 cu cabină dublă.

În plus față de noul E-BOXER, PEUGEOT oferă, de asemenea, o gamă largă de modele BOXER echipate cu motorul 2.2 BlueHDi cu 3 niveluri de putere - 120 CP, 140 CP și 180 CP - combinat cu o transmisie manuală cu 6 trepte. O transmisie automată cu 8 trepte complet nouă, este disponibilă pentru motoarele de 140 CP și 180 CP. 

Noua versiune PEUGEOT BOXER cu motor termic dispune de aceleași optimizări ca noul E-BOXER, atât în ceea ce privește designul, cât și echipamentele, precum și o gamă de versiuni de configuraţii (inclusiv pentru carosieri) și lungimi extinse pentru adaptarea la diferite utilizări.

 

Servicii conectate

Pentru a veni în sprijinul clienților gamei, PEUGEOT ofera:

Aplicația pentru smartphone MyPeugeot®, adaugă funcții și servicii conectate pentru noile vehicule utilitare electrice din gama PEUGEOT:

 • Completează un jurnal virtual de întreținere,

 • Transmiţi de la distanță, prin intermediul unui smartphone, călătoriile efectuate anterior către sistemul de navigație de la bord (E-Partner și E-Expert). Sistemul de navigație este pre-setat să execute instrucțiunile verbale pe care le rosteşti. Iar cu TomTom, harta este actualizată în mod transparent,

 • Încarcă autovehiculul la orele cele mai convenabile și în funcție de disponibilitatea stațiilor de încărcare. Disponibil prin intermediul aplicației eRoutes, poți beneficia de acest serviciu și prin intermediul funcției de oglindire a sistemului tău de navigație (E-Partner și E-Expert)

 • Gestionează închiderea centralizată a portierelor și activează luminile și claxonul de la distanță.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: