Știri

Seat ne prezintă noul Leon CUPRA 290

Fotocredit: 

Seat
Noul Seat Leon CUPRA 290
Seat împinge și mai departe limitele superioare ale noului Leon CUPRA, prezentând versiunea CUPRA 290, al cărei motor, evident, furnizează 290 de CP, cu 10 mai mulți față de vechea variantă de top.
 
Motorul de 2.0 litri TSI de sub capota noului Leon CUPRA 290 oferă 350 de Nm între 1.700 și 5.800 rpm și poate accelera mașina în 5.8 secunde atunci când este cuplat la o cutie de viteze manuală sau în 5.7 secunde dacă puterea este livrată la roți prin intermediul unei cutii DSG. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h. Cu toate că oferă performanțe de top, noul Leon CUPRA 290 nu consumă peste măsură, valorile comunicate de Seat nedepășind 6.7 l/100km, în medie.
 
Dinamica și stabilitatea sunt susținute de controlul dinamic la șasiului (DCC), diferențialul blocabil față sau direcția progresivă, toate în standard pe varianta CUPRA 290. Șoferul are la dispoziție trei moduri de setare a comportomanetului mașinii - Comfort, Sport și CUPRA.
 
Performanțele pot fi și mai mult îmbunătățite prin adăugarea opțională a pachetului Performance, care include un sistem de frânare de la Brembo, jante de laij cu un design special sau anvelope speciale, mult mai performante.
 
Designul mașinii nu scoate foarte tare în evidență performanțele de invidiat, Seat preferând să personalizeze discret exteriorul. Astfel, bara față înglobează două guri de ventilație pentru radiator de mai mari dimensiuni, în timp ce bara spate găzduiește un difuzor de aer în partea inferioară. Jantele de aliaj pe 19 inch au un design specific CUPRA și lasă să se întrevadă etrierii de frână vopsiți în roșu. Pe hayon stă logo-ul CUPRA.
 
La interior punctele de atracție sunt scaunele sport îmbrăcate în Alcantara și volanul sport cu logo-ul CUPRA în partea sa inferioară. Opțional se pot comanda scaune tip scoică, pentru o și mai bună susținere pe timpul călătoriilor "agitate".

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: