Știri

SKODA a fabricat 1.000.000 de unități Octavia din a treia generație

Fotocredit: 

SKODA
SKODA Octavia - 1.000.000 de unitati din noua generatie
SKODA a marcat astăzi o piatră de hotar importantă - Octavia de generația a treia cu numărul 1.000.000. Acest lucru se produce la doar trei ani de la lansarea noii generații, modelul aniversar fiind o Octavia Scout albă, ce a ieșit de pe liniile de asamblare din Mlada Boleslav.
 
Din 1996 și până astăzi cehii au fabricat 5.000.000 de exemplare Octavia, succesul enorm de care se bucură modelul compact fiind poate principalul factor ce a dus la nivelul la care a ajuns SKODA la ora actuală.
 
Cele mai multe unități Octavia sunt produse în fabrica cehească din Mlada Boleslav, SKODA asamblând însă modelul compact și în fabrici din China, Rusia india și Kazahstan. O piață importantă pentru SKODA este reprezentată de China, acolo unde Octavia a fost lansată în luna mai 2014.
 
Actuala generație Octavia este oferită atât în versiunea hatchback, cât și în varianta break - cu tracțiune față sau 4x4. SKODA Octavia RS este cea mai rapidă Octavia construită vreodată, în timp ce iubitorii escapadelor în off-road ușor au la dispoziție Octavia Scout. Pentru cei mai pretențioși clienți din Europa SKODA oferă versiunea Laurin & Klement, tot aici fiind disponibilă și Octavia G-TEC, alimentată cu gaz.
 
În 2015 SKODA a vândut 432.300 de Octavia, cu 11% mai multe față de 2014, în timp ce primele două luni din 2016 au însemnat 70.500 de unități livrate clienților din întreaga lume.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: