Știri

SKODA a prezentat astăzi noua Octavia RS, cel mai puternic model din gama compactei cehești

Fotocredit: 

SKODA
Noua SKODA Octavia RS 2017
La aproximativ două luni distanță de la prezentarea noii SKODA Octavia facelift, iată că a venit și momentul lansării celei mai puternice versiuni a compactei cehești - Octavia RS. Acesta preia toate modificările estetice consacrate de modelul normal, devenind totodată cea mai puternică Octavia de serie construită vreodată, grație măririi puterii propulsorului 2.0 TSI, până la valoarea de 230 CP.
 
Noua Octavia RS va putea fi comandată în cele două variante de motorizare deja cunoscute - TDI și TSI. Dacă specificațiile propulsorului 2.0 TDI rămân aceleași (184 CP, 380 Nm cuplu maxim disponibil de la 1.750 rpm), motorul TSI oferă de-acum 230 de CP, cu 10 mai multți față de vechea sa generație. Cuplul maxim atinge 350 Nm și este transmis către roțile față prin intermediul unei cutii de viteze manuale, cu șase trepte. Opțional este disponibilă și una de tip DSG, tot cu șase rapoarte. Octavia RS TDI vine în standard cu o cutie manuală sau opțional cu DSG, putând fi comandată și în varianta DSG și tracțiune 4x4.
 
Dacă versiunea diesel poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 7.9 secunde, varianta pe benzină este cu 1.2 secunde mai rapidă pe același sprint. Octavia RS TSI poate atinge 250 de km/h viteză maximă, în timp ce varianta TDI ajunge la "doar" 232 de km/h.
 
Suspensiile noii SKODA Octavia RS coboară garda la sol cu 15 mm, opțional fiind disponibil și sistemul DCC (Dynamic Chassis Control) care permite șoferului să aleagă între modurile de rulare Comfort, Normal și Sport.
 
La nivel estetic, noua SKODA Octavia RS aduce, pe lângă modificările părții frontale generate de facelift, o nouă bară frontală ce găzduiește grile de ventilație de mari dimensiuni, o grilă a radiatorului ale cărei elemente sunt vopsite în negru lucios, precum și clasicul eleron montat pe capacul portbagajului. Tot în partea din spate iese în evidență difuzorul de aer din partea inferioară a barei.
 
Interiorul noii Octavia RS este dominat de nuanțe de negru, preluate atât de tapițeria scaunelor sport, dar și de elementele decorative de pe planșa de bord, consola centrală sau fețele de uși. Clienții vor putea configura scaunele sport și în versiunea de tapițerie cu Alcantara. Faceliftul vine și cu un set de lumini ambientale plasate "strategic".
 
Octavia RS preia de la modelul normal toată suita de tehnologii de conectivitate și infotainment, putând fi configurată, în varianta vârf de gamă, cu sistemul de navigație Columbus, ecran de 9.2 inch și un hotspot WiFi. Și lista sistemelor de siguranță activă este mai mare ca niciodată, SKODA plusând serios la acest capitol.
 
Noua Octavia RS va putea fi comandată în ambele versiuni de caroserie - sedan și break.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: