Știri

SKODA Octavia a primit un facelift ce-i schimbă radical partea frontală a caroseriei

Fotocredit: 

SKODA
SKODA Octavia facelift 2017
SKODA a prezentat astăzi noua Octavia facelift, cel mai de succes model al producătorului din Cehia primind o parte frontală cu totul nouă, un spate restilizat, dar și o sumedenie de noi tehnologii de siguranță activă sau pentru asistența șoferului.
 
Considerată "inima SKODA", noua Octavia va ajunge în showroom-uri, în forma sa restilizată, la sfârșitul anului curent și uimește în primul rând prin partea sa frontală complet schimbată, organizarea blocurilor optice în elemente duble aducând surprinzător de mult cu ceea ce vedeam la Mercedes-Benz E-Class în 2009. Grila radiatorului este și ea nouă, elementele verticale ale grilei mărginind elementul central, acoperit cu o suprafață lucioasă. Rămâne de văzut cât de mult va fi apreciată această schimbare în rândul clienților. Dacă lateralele mașinii nu sunt schimbate aproape deloc, blocurile optice spate au un nou aranjament pentru componentele de iluminare.
 
La interior schimbările nu sunt majore, planșa de bord găzduind acum ecranele de nouă generație pentru sistemele de infotainment din ofertă (Swing, Bolero, Amundsen și Columbus). În cazul vârfului de gamă Columbus, diagonala ecranului tactil capacitiv are nu mai puțin de 9.2 inch, iar șoferul și pasagerii beneficiază și de un hotsport WiFi sau de un modul pentru o cartelă SIM 4G.
 
SKODA Octavia continuă să rămână un reper în clasa sa în materie de spațiu în portbagaj, aceasta oferind la acest capitol 590 de litri în versiunea sedan sau 610 litri dacă vorbim de varianta de caroserie break.
 
Cei ce vor comanda modelul afcelift vor putea configura mașina cu noi sisteme de asistență inteligente, printre care se numără Blind Spot Detection, Rear Traffic Alert, Front Assist cu detectarea pietonilor sau un sistem ce permite parcarea cu ușurință atunci când avem atașată o remorcă.
 
Gama de motorizări rămâne în mare aceeași, versiunile TSI și TDI cu liyraj de la 1.0 până la 2.0 litri oferind puteri cuprinse între 84 și 184 de CP. O cutie de viteze DSG cu șase sau lapte trepte va fi disponibilă ca și opțiune pe peorape toate variantele, în timp ce pe versiunile 1.8 TSI și 2.0 TDI se poate configura și un sistem 4x4.
 
Primele livrări pentru noua SKODA Octavia facelift vor fi onorate la începutul anului 2017.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: