Știri

Toyota va investi sume considerabile pentru modernizarea fabricii britanice din Burnaston

Fotocredit: 

Auto-TestDrive
Toyota Auris HSD
 
Toyota va investi nu mai puțin de 240 de milioane de lire sterline în modernizarea fabricii sale din Burnaston (Marea Britanie), constructorul japonez dorind astfel să alinieze facilitățile de producție la standardele noii platforme TNGA (Toyota New Global Architecture).
 
Astfel, în ciuda iminentei ieșiri a Marii Britanii din UE, Toyota este hotărâtă să nu abandoneze planurile sale de dezvoltare a fabricilor din Marea Britanie, investia amintită mai sus urmând a fi susținută și de o subvenție primită din partea Guvernului de la Londra, în valoare de 21.3 milioane de lire. Uzina din Burnaston produce noua generație Auris, în ambele sale versiuni de caroserie (Hatchback și Touring Sports).
 
Noua platformă, pe care sunt deja construite noile Toyota C-HR și Prius, va sta la baza dezvoltării majorității noilor modele ce vor fi produse în viitor de niponi, fapt pentru care toate fabricile Toyota vor fi modernizate pentru a putea produce vehiculele în cauză.
 
La ora actuală Toyota asamblează SUV-ul C-HR în fabrica din Sakarya, Turcia, versiunea sa hibrid primind motoare fabricate în uzina din Deeside - Țara Galilor.
 

Categorie: 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: