Știri

Un viitor SUV de segment B produs de SKODA este așteptat pentru anul 2018

Fotocredit: 

Auto Express
SUV de segment B SKODA
Planurile de viitor ale SKODA includ și un crossover de segment B ce va fi construit pe baza Fabiei li care va avea strânse legături cu viitoarele modele similare produse de SEAT și Volkswagen.
 
Dezvăluită din surse sigure de către jurnaliștii de la Auto Express, aceiași ce vorbeau despre viitorul SUV Coupe bazat pe Kodiaq, informația în cauză vehiculează ca dată de lansare a noului crossover anul 2018, SKODA urmând a se arunca în luptă împotriva unor "clasici" din segment, printre care se numără Nissan Juke, Renault Captur sau Peugeot 2008.
 
La fel ca în cazul lui Kodiaq, noul crossover SKODA va avea dimensiuni ceva mai mari decât viitorul SUV construit de VW pe baza lui Polo, dar și decât SEAT Arona (anunțat oficial de către spanioli), constructorul ceh dorind din să taie din start orice posibilă concurență între produsele companiilor de sub umbrela Volkswagen Group.
 
Nu se știe pentru moment ce nume va folosi SKODA pentru noul SUV, însă în primăvara acestui an au fost înregistrate la instituțiile dedicate denumirile Airon și Aratan.
 
Între noul crossover de clasă mică și Kodiaq va rămâne în portofoliul cehilor și Yeti, viitoarea sa generație urmând să crească ușor în dimensiuni pentru a concura cu adevărat numele grele din piață, precum Nissan Qashqai.
 
SUV SKODA de segment B
 
Sursa: Auto Express
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: