Știri

Viitorul "electric" naște îngrijorări în rândul angajaților Mercedes-Benz

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz - fabrica Untertuerkheim
Angajații fabricii Mercedes-Benz din Untertuerkheim au anunțat faptul că vor opri lucrul în luna iulie, dorind în acest fel să-și manifeste îngijorările legate de locurile de muncă pe seama planurilor de implementare a producției pentru viitoarele mașini electrice produse de constructorul german.
 
Oprirea lucrului va avea loc doar în anumite zile și va afecta producția de motoare destinate limuzinei E-Class. Prin urmare vor fi afectate și schimburile de lucru pe liniile de asamblare a sedanului de clasă mare.
 
Temerile celor aproximativ 19.000 de muncitori ce activează în fabrica de la Untertuerkheim au drept fundament schimbările așteptate în viitorul nu foarte îndepărtat și care prevăd implementarea producție de baterii și componente destinate automobilelor electrice Mercedes-Benz în uzina de lângă Stuttgart. Acest lucru nu va mai necesita, cel puțin teoretic, același număr de muncitori ca în cazul producției de automobile cu motor termic.
 
Sindicaliștii Mercedes-Benz cer asigurări în privința stabilității locurilor de muncă, lucru ce ar trebui obținut doar prin elaborarea unei strategii eficiente legate de schimbul de tehnologii.
 
Mercedes-Benz are în plan să investească în următorii zece ani nu mai puțin de 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea și lansarea a 10 automobile electrice, ținta setată de germani vorbind despre un procent de 25% din totalul vânzărilor să fie reprezentat de aceste modele, în anul 2025.
 
În fabrica din Untertuerkheim sunt produse motoare, cutii de viteze și punți, uzina situată în apropierea sediul central al Mercedes-Benz având o istorie de peste 100 de ani.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: