Știri

A început producţia modelului Chevrolet Aveo la fabrica GAZ din Rusia

Fotocredit: 

gazgroup.ru
Chevrolet Aveo - GAZ Rusia
 
Astăzi a început producţia primelor modele Chevrolet Aveo sedan în fabrica rusească a GAZ, urmând ca din martie să fie asamblate şi primele exemplare Aveo hatchback. General Motors speră să producă circa 30.000 de exemplare anual.
 
Prin această alianţă cu producătorul rus de automobile GAZ, General Motors speră să-şi consolideze poziţia de lider în Rusia, în ceea ce priveşte volumele de vânzări din postura de marcă non-rusească.
 
"În 2012, Chevrolet a fost cel mai popular brand al unei mașini străine în Rusia, pentru al șaselea an consecutiv. Scopul nostru strategic este de a consolida poziția mărcii Chevrolet în această piață", a declarat preşedintele GM Rusia, Jim Bovenzi.
 
Chevrolet Aveo - fabrica GAZ din Rusia
 
Grupul GAZ, care era pe marginea prăpastiei în 2009, a renăscut miraculos odată cu aducerea în poziţia de CEO a suedezului Bo Andersson, fost manager la Saab în anii '80. Astfel, la ora actuală, GAZ este partener cu giganţii de la VW şi General Motors, fabricând SUV-ul Yeti pentru piaţa din Rusia, urmând ca în următoarele luni să înceapă asamblarea modelelor Skoda Octavia şi VW Jetta.
 
De parcă nu ar fi de ajuns, ruşii vor produce şi circa 20.000 de Mercedes Sprinter, tot din acest an.
 
Chevrolet Aveo este produs la fabrica din Nijni Novgorod, oraş situat la 400 de km est de Moscova. pentru începerea producţiei au fost investiţi circa 29 milioane de dolari. Muncitorii care lucrează aici au fost instruiţi la fabricile GM din St. Petersburg sau din Coreea de Sud.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: