Știri

Aceasta este noua Honda Civic Type R - 310 CP şi 0-100 km/h în 5.7s

Fotocredit: 

Honda
Noua Honda Civic Type R 2015
Honda a dezvăluit în sfârşit noul Civic Type R, model prefigurat de mai bine de jumătate de an printr-o serie de concepte sau teasere. Aşteptarea fanilor a luat sfârşit, iar noua Honda Civic Type R nu dezamăgeşte.
 
Dacă până ieri un lucru era cert - Honda va folosi un motor turbo de 2.0 litri VTEC, toate indiciile japonezilor ducând undeva la o putere "în jur de 280 de CP", iată că datele tehnice oficiale anunţă 310 CP şi 400 Nm cuplu maxim. Noul Civic Type R este motorizat astfel de cel mai performant motor din istoria de 22 de ani "Type R".
 
Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în doar 5.7 secunde în timp ce viteza maximă ce poate fi atinsă este de 270 de km/h. Motorul este cuplat la o cutie de viteze manuală, cu şase trepte. De frânare se ocupă un sistem Brembo, care presupune pe faţă discuri cu diametrul de 350 mm, ventilate şi perforate. Jantele de 19 inch sunt încălţate cu anvelope 235/35R19, special gândite pentru Civic Type R.
 
Ţinuta de drum trebuie să fie perfectă la asemenea cifre de performanţă, aşa că Honda a echipat noul Civic Type R cu sistemul Adaptive Dumper, ce controlează dinamica suspensiei pe fiecare roată în parte în funcţie de necesităţile de moment. Puntea faţă a primit aşa numitul Dual Axis Strut, sistem ce reduce la jumătate fenomenul de torque steer, des întâlnit la acceleraţiile puternice la maşinile puternice cu tracţiune faţă. Direcţia este controlată de sistemul Dual Pinion Electric Power.
 
Şoferul are la dispoziţie pe volan butonul "+R", la apăsarea căruia maşina se "transformă", fiind special setată pentru rularea în condiţii extreme, pe circuit. În modul "+R" răspunsul motorului este instantaneu, harta cuplului motor se schimbă, în timp ce suspensiile şi întreg trenul de rulare sunt setate special.
 
Honda va oferi noul Civic Type R şi într-o versiune specială, GT Pack, ce oferă un aspect mai agresiv la exterior, dar şi un pachet de opţionale generos pentru interior - senzoti de parcare spate, faruri şi ştergătoare automate, oglinzi rabatabile electric, un sistem de navigaţie Garmin sau un sistem audio premium ce oferă 320 de watti. GT Pack mai oferă şi suita de sisteme Advanced Driver Assist.
 
Noua Honda Civic Type R va ajunge la dealerii din Europa începând din această vară.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: