Știri

Honda va electrifica în scurt timp fiecare model vândut în Europa

Fotocredit: 

Honda
Honda Urban EV Concept - Frankfurt 2017
Fiecare automobile Honda lansat și vândut pe viitor în Europa va avea o versiune electrificată, constructorul japonez dorind astfel să se alinieze unui trend ce prinde din ce în ca emai mult avânt pe Vechiul Continent. Astfel, deja de anul viitor SUV-ul CR-V va primi o versiune hibridă, în timp ce anul 2019 ne va aduce lansarea primului automobil 100% electric dezvoltat pe baza conceptului Urban EV.
 
Strategia la nivel global schițată de Honda prevede ca din anul 2030 două treimi din totalul mașinilor vândute în întreaga lume să fie electrificate, în timp ce targetul pentru Europa este devansat cu cinci ani, până în 2025.
 
Pentru a putea materializa cu succes asemena ambiții, Honda dezolvă în ritm accelerat noi platforme și tehnologii dedicate automobilelor hibrid sau electrice.
 
Un exemplu în acest sens este și noul sistem de transmisie i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive), cu ajutorul căruia pot fi integrate unul sau mai multe motoare electrice în ansamblul propulsor al viitorelor modele fără a mai fi nevoie de o cutie de viteze convențională care să livreze cuplul motor la roți.
 
Un alt sistem inteligent ce va fi utilizat de automobilele electrificate Honda va fi și așa numitul Honda Power Manager Concept -  prin intermediul căruia va fi posibil transferul de energie electrică între mașină și rețeaua de încărcare în ambele sensuri. Astfel, toată energia ce nu mai este necesară călătoriilor rutiere poate fi stocată în baterii domestice sau poate fi vândută către rețelele publice.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: