Știri

Honda Urban EV Concept vrea să ne arate viziunea japonezilor legată de primele lor mașini electrice de serie

Fotocredit: 

Honda
Honda Urban EV Concept
Japonezii de la Honda au prezentat la Frankfurt conceptul Urban EV - automobil ce are misunea să ne arate direcțiile de design și de tehnologie care vor fi abordate de un viitor model de serie 100% electric, destinat marilor aglomerații urbane.
 
Construit pe o platformă în totalitatea nouă și cu un design futurist ce ne aduce aminte de micile automobile de oraș construite de Honda în anii '80, Urban EV Concept este cu 10 cm mai scurt decât actualul Jazz. Logo-ul luminat în albastru indică extrem de clar soluția de propulsie ce pune în mișcare conceptul, în timp ce panoul din zona grilei frontale capabil să afișeze diverse mesaje ne indică posibilitățile explorate la ora actuală prea puțin în direcția găsirii de soluții noi de comunicare între automobile, pietoni și infrastructura de rulare.
 
Gândit ca un mic hatchback în trei uși, conceptul Honda Urban EV permite accesul șoferului și pasagerilor la bord prin intermediul portierelor ce se deschid în sens invers. Scaunele față sunt înlocuite de o banchetă îmbrăcată în material textil combinat cu inserții din lemn - regăsite și la nivelul cotierelor sau al fețelor de uși.
 
Decorată la rândul său cu panorui din lemn, planșa de bord găzduiește îân partea superioară un ecran imens ce se întine aproape pe toată lățimea habitaclului. O pereche de ecrane suplimentare sunt plasate pe uși și afișează imaginile preluate de camerele video ce înlocuiesc oglinzile laterale.
 
Șoferul este asistat de un "concierge" virtual, botezat Honda Automated Network Assistant și care poate învăța obiceiurile celui aflat la volan în scopul de a face recomandări leagte de traseu sau de posibilitățile de relaxare.
 
Ansamblul de propulsie electrică integrează un sistem de baterii capabile să furnizeze curentul electric neutilizat înapoi în rețeaua domestică sau în rețelele publice, contra cost.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: