Știri

Acesta este noul Mercedes-Benz GLC Coupe - rival direct pentru BMW X4

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Noul Mercedes-Benz GLC Coupe
Mercedes-Benz își continuă ofensiva de pe piața SUV-urilor prezentând astăzi noul GLC Coupe - model construit pe aceeași "rețetă" cu cea a fratelui mai mare GLE Coupe. Bazat pe GLC, noul GLC Coupe va concura direct BMW X4 - model cu aproape doi ani de existență pe piață.
 
Nu sunt foarte multe de spus legate de designul noului GLC Coupe - partea frontală preluată în mare parte de la GLC, în timp ce spatele cu hayonul plonjat este dominat de stopurile înguste ce se întind pe lățime, soluție estetică preluată de la GLE Coupe. Multe elemente de stil vin și de pe conceptul cu același nume prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Shanghai.
 
Ca și dimensiuni, GLC Coupe se încadrează perfect în segmentul SUV-urilor de clasă medie, măsurând 4.73 metri lungime. Înălțimea  nu depășește 1.60 metri, în timp ce ampatamentul măsoară 2.87 metri. Lungimea și ampatamentul depășesc cu 98, respectiv 60 de mm valorile similare ale lui BMW X4, în timp ce înălțimea este mai mică, cu 24 de mm. Vorbim așadar de un GLC Coupe mai lung, cu ampatament mai mare și puțin mai scund. Porbagajul noului GLC Coupe oferă 491 de litri disponibili pentru bagaje, volum ce poate fi extins până la 1205 litri dacă se rabatează bancheta spate.
 
Noul Mercedes-Benz GLC Coupe va fi oferit în opt variante de motorizare, patru pe benzină și patru pe motorină. Lansarea sa pe piață, în toamna anului 2016, va fi făcută însă cu doar trei dintre aceste versiuni - GLC 220 d 4MATIC Coupe (170 CP, 400 Nm cuplu maxim), GLC 250 d 4MATIC Coupe (204 CP, 500 Nm cuplu maxim), respectiv GLC 250 4MATIC Coupe (211 CP, 350 Nm cuplu maxim).
 
Ulterior vor fi adăugate și restul variantelor de motorizare, printre care se numără plug-in hybrid-ul GLC 350 e 4MATIC Coupe, al cărui ansamblu propulsor furnizează 320 de CP. Modelul pplug-in hybrid poate rula în modul 100% electric pentru maximum 30 de km, putând accelera de la 0 la 100 de km/h în 5.9 secunde.
 
Vârful de gamă va fi reprezentat de Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe, model identic cu noul lansatul GLC 43 în ceea ce privește partea mecanică. Sub capota acestuia va sta același V6 biturbo ce produce 367 de CP.
 
Toate motoarele vor fi cuplate în standard la o cutie de viteze automată 9G-TRONIC, excepie făcând GLC 350 e 4MATIC Coupe, care va transmite cuplul la roți prin intermediul unei cutii 7G-TRONIC PLUS, special optimizată pentru sistemul hibrid.
 
În standard, noul Mercedes-Benz GLC Coupe va veni cu sistemul DYNAMIC SELECT ce include cinci moduri de setare a transmisiei - ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+ and INDIVIDUAL. Opțional se pot configura DYNAMIC BODY CONTROL sau suspensia adaptivă AIR BODY CONTROL.
 
Pentru lansarea noului model, Mercedes-Benz a pregătit ediția GLC Coupe EDITION 1, care vine echipată cu o serie de dotări suplimentare, cum ar fi jantele din aliaj pe 20 de inch cu design AMG, elemente stilistice personalizate pentru exterior sau tapițerie din piele în două culori pentru interior.
 
Noul Mercedes-Benz GLC Coupe va avea premiera mondială la sfârșitul acestei săptămâni, cu ocazia Salonului Auto de la New York.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: