Știri

Alpine a dezvăluit noul A110, model ce marchează renașterea legendarului brand francez

Fotocredit: 

Alpine
Noul Alpine A110
Alpine a dezvăluit astăzi noul A110, primul model de serie de după renașterea brandului francez aflat sub oblăduirea Renault. Având drept sursă de inspirație legendarul Alpine A110 Berlinette, produs în anii '70, noul model promite performanțe de invidiat și se aruncă într-un segment extrem de pretențios, reprezentat în principal de Porsche 718 Cayman.
 
Construit pe o platformă ultraușoară din aluminiu, noul Alpine A110 va fi propulsat de un motor turbo pe benzină, de 1.8 litri, capabil să furnizeze 252 de CP și 320 Nm cuplu motor maxim. Livrat la roți prin intermediul unei cutii de viteze automate cu dublu-ambreiaj și șapte trepte, cuplul permite o accelerație de la 0 la 100 de km/h în 4.5 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.
 
Șoferul va avea la dispoziție trei moduri de rulare distincte - Normal, Sport și Track, fiecare modificând comportamentul mașinii pe măsură prin setările diferite aplicate motorului, cutiei de viteze, sistemului de direcție sau evacuării.
 
Pe lângă platforma utilizată, inginerii Alpine s-au concentrat în obținerea unei mase totale extrem de mici, A110 cântărind la gol doar 1.080 de kg. la acest lucru a contribuit utilizarea unor repere fabricate din materiale ușoare, pe lista acestora intrând scaunele sport, etrierii de frână sau jantele din aliaj.
 
Aerodinamica mașinii a fost la rândul ei atent concepută, Alpine A110 beneficiind de o podea plată asemănătoare cu cele folosite de mașinile de curse, completată de un fifuzor de aer montat în partea inferioară a barei spate. Cele două componente au scos astfel din ecuație utilizarea unui eleron, element ce ar fi stricat linia generală de design a mașinii.
 
Ca și dimensiuni, A110 nu depășește 4.18 metri în lungime, 18 metri lățime și doar 1.25 metri în înălțime.
 
Noul Alpine A110 va fi oferit într-o ediție specială de lansare - Premiere Edition - ce cuprinde 1.955 de exemplare, mare parte dintre acestea fiind deja rezervate încă din luna decembrie 2016, atunci când s-a făcut anunțul lansării. Prețul unui exemplar pornește de la 58.500 de euro, iar primii clienți își vor primi mașinile abia spre finalul acestui an.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: