Știri

Alpine Vision - conceptul ce anunță renașterea celebrului brand francez

Fotocredit: 

Renault
Noul Alpine Vision
Renault a dezvăluit la Monte Carlo, în cadrul unui eveniment dedicat presei, noul concept Alpine Vision - mașină ce are ca și misiune renașterea brandului Alpine. Viitoarea mașină de serie va fi foarte apropiată ca și formă finală de concept și va fi lansată spre sfârșitul anului.
 
Noul model Alpine nu va fi însă singurul model ce va fi lansat de Renault, francezii având în plan crearea unei întregi familii de mașini sport Alpine, ce va cuprinde cjiar și un SUV.
 
Alpine Vision ni se prezintă sub forma unui coupe sport cu două locuri, a cărui formă fluidă este clar inspirată de modelul A110, cu care Alpine a făcut istorie acum ceva mai bine de 40 de ani.
 
Interiorul este și el unul simplist, cu elemente specifice Alpine, reintepretate într-o manieră modernă, cu accente sport. Materiale precum fibra de carbon, aluminiul sau pielea vor fi des întâlnite în habitaclu.
 
 
Conceptul fundamental ce stă la baza lui Alpine Vision a fost acela de a crea o mașină simplă, elegantă, ușoară, dar în același timp super-performantă. Nu au fost date până acum prea multe detalii legate de motorul ce propulsează conceptul, însă este de așteptat ca acesta să fie unul turbo, pe benzină, derivat din actualul 1.6 de sub capota noului Renault Clio RS. Puterea dezvoltată va depăși 250 de CP în varianta standard sau în jur de 300 de CP pentru versiunile extreme. Cuplul motor va fi transmis la roțile din spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu dublu-ambreiaj și șapte trepte.
 
Greutatea de doar 1.100 de kg va permite performanțe dinamice de invidiat, cu o accelerație de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 4.5 secunde, valoare ce aruncă noul model Alpine în liga sportivelor cu pretenții de genul Porsche 718 Boxster sau Audi TT.
 
Conceptul Alpine Vision va putea fi admirat "pe viu" cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, care începe pe 1 martie.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: