Știri

BMW iX este noua "vedetă" din lumea sporturilor de iarnă

Fotocredit: 

BMW
BMW iX - Cupa Mondială de Biatlon

În sezonul de iarnă 2020/2021, BMW Group îşi prezintă noul avanpost tehnologic, BMW iX, în cadrul Cupelor Mondiale de biatlon, bob, skeleton şi sanie.

Prin BMW iX, BMW Group deschide o nouă eră a mobilităţii. Noul model full electric al BMW interpretează în mod inovator tema mobilităţii electrice, folosind tehnologii complet noi. BMW iX, aflat în prezent în etapa finală de dezvoltare, urmează fie lansat pe piaţă la sfârşitul anului 2021. Până atunci fanii sporturilor de iarnă vor descoperi noul avanpost tehnologic pe parcursul următoarele luni, când - sub motto-ul "Born Electric" - BMW iX ocupă scena principală în implicarea vastă a BMW în sezonul 2020/2021 al sporturilor de iarnă.

De mai mulţi ani, în calitate de partener puternic, BMW Group a susţinut Cupa Mondială IBU BMW de biatlon, Cupa Mondială IBSG BMW de bob & skeleton şi Cupa Mondială FIL de sanie. Ca parte a acestui angajament, BMW Group va aduce acum BMW iX şi deviza "Born Electric" în arenele de biatlon şi pe canalele de gheaţă.

Mobilitatea electrică reinterpretată
BMW iX este primul model BMW care se bazează pe un nou set de instrumente tehnologice şi a fost conceput din start doar pentru mobilitate electrică. În mod inovator unifică domeniile dezvoltării durabile şi protecţiei climatice cu soluţii moderne de design, ergonomie şi plăcerea de a conduce. Noul model deschide o serie de tehnologii inovatoare care care în viitorul apropiat vor fi încorporate şi în alte modele BMW. Potrivit ultimelor estimări, puterea maximă a BMW iX va depăşi 370 kW/500 CP - cu emisii locale zero şi un consum de energie extrem de redus.

BMW iX într-un turneu de iarnă prin Europa
Ca parte a implicării BMW în sporturile de iarnă, BMW iX face un turneu major prin Europa pe parcursul sezonului 2020/2021. Cupa Mondiale IBU BMW de biatlon va ajunge la Kontiolahti, Hochfilzen, Oberhof şi Antholz. Punctul culminant al sezonului este Campionatul Mondial de la Pokljuka (Slovenia) din luna februarie, urmat de finala sezonului la Nove Mesto şi Oslo. Locaţiile pentru Cupa Mondială IBSF BMW de bob & skeleton şi Cupa Mondială FIL de sanie includ Sigulda, Innsbruck, Winterberg, St. Moritz şi Königssee, în apropiere de Berchtesgaden. Eisarena Königssee va găzdui şi Campionatele Mondiale FIL de sanie la sfârşitul lunii ianuarie. Campionatele Mondiale IBSF BMW de bob şi skeleton vor avea loc la Altenberg, în Munţii Erz, în februarie.

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: