Știri

Citroën a dezvăluit noul ë-Berlingo Van

Fotocredit: 

Citroen
Noul Citroën ë-Berlingo Van

Noul ë-Berlingo Van răspunde nevoilor de zi cu zi ale profesioniștilor și oferă o mare libertate de acțiune, în mediile urbane unde circulația este tot mai reglementată, dar și în zonele periurbane sau rurale, grație autonomiei de până la 275 km* (conform ciclului WLTP). Noul ë-Berlingo Van nu face niciun compromis în ceea ce privește calitățile legendare ale utilitarei Berlingo. Versiunea electrică oferă patru configurații de caroserie, un volum util de până la 4,4 m3 și o capacitate de încărcare de până la 800 kg, la care se adaugă modularitatea cabinei Extenso®.

Aplicația MyCitroën permite gestionarea încărcării bateriei de la distanță. ë-Berlingo Van dispune în dotare opțională de tehnologii noi, precum head-up display, o premieră în acest segment și instrumentar de bord digital cu un nou ecran HD de 10’’.

« Citroën Berlingo Van, o referință pe piața utilitarelor este recunoscut pentru caracterul său practic, precursor al multor inovații. Tehnologia electrică de la bordul utilitarei aduce profesioniștilor un plus de relaxare. ë-Berlingo Van este partenerul ideal pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice într-un confort inedit, cu o mare libertate de mișcare și un cost de utilizare controlat, fără niciun compromis în ceea ce privește sarcina și volumul. După ë-Jumpy, desemnat International Van Of The Year și ë-Jumper, ë-Berlingo Van joacă un rol-cheie în ofensiva electrică a mărcii Citroën. ë-Berlingo Van este un răspuns concret la noile provocări în materie de mobilitate pentru toți profesioniștii. »  Vincent Cobée – Director General Citroën

*Valoare în curs de omologare

01 – Ë-BERLINGO VAN : DEPLASĂRI ZILNICE ÎN MODUL ELECTRIC, ÎN LINIȘTE DEPLINĂ

AUTONOMIA NECESARĂ PENTRU ÎNDEPLINIREA SARCINILOR ZILNICE

Bateria litiu-ion ce echipează ë-Berlingo Van permite antreprenorilor să parcurgă trasee de până la 275 km(1), cu o singură încărcare. Cele două versiuni oferite de ë-Berlingo Van folosesc sistemul de propulsie propus de platforma e-CMP, ceea ce asigură o autonomie suficientă pentru deplasările zilnice ale utilizatorilor din acest segment. Autonomia efectivă depinde de stilul de condus, viteză, de consumul echipamentelor standard/opționale, de temperatura exterioară, de numărul pasagerilor aflați la bord/încărcare și de topografie.

(1) : valori în curs de omologare

Pentru a maximiza autonomia, sistemul de propulsie din dotarea utilitarei ë-Berlingo Van recuperează energia în fazele de frânare sau decelerare. Pentru o recuperare suplimentară a energiei, poate fi activat butonul B amplasat pe consola centrală. Bateria este amplasată sub scaune și în spațiul de sub podeaua autovehiculului, fără ca volumul util să fie afectat. Bateria are o garanție de 8 ani sau 160 000 km (pentru 70% din capacitatea inițială a acesteia). Un certificat de capacitate a bateriei este eliberat după efectuarea inspecției de un an sau la 20 000 km și apoi după fiecare inspecție tehnică, la fiecare 2 ani sau 40 000 km.

UN CONDUS FĂRĂ STRES ÎN MODUL ELECTRIC

Cu ë-Berlingo Van, fiecare călătorie devine un moment de relaxare pentru toți pasagerii. Vehiculul se pune foarte ușor în mișcare grație cuplului disponibil imediat și liniarității accelerării, fără schimbări de viteze. Sistemul de propulsie electric nu generează zgomot și nici vibrații, fiecare deplasare devenind astfel sinonimă cu liniștea. Aceste performanțe completează confortul la bord, la care contribuie scaunele înalte, suspensia ce oferă o bună amortizare, direcția fiabilă și raza de bracare de 10,8 m.

Motorul electric de la bordul utilitarei ë-Berlingo Van asigură tracțiunea în funcție de modul de conducere selectat și de condițiile de conducere. Acesta dezvoltă o putere de 100 kW (136 CP) / 260 N.m, ce permite mașinii să atingă o viteză maximă de 130 km/h, indiferent de modul de conducere utilizat. Un comutator de selectare permite conducătorului auto să aleagă între modurile:

  • Normal – 80 kW/180 N.m. : permite cel mai bun compromis între autonomie și performanțe dinamice,
  • Eco – 60 kW/190 N.m. : optimizează consumul de energie prin reducerea puterii  de încălzire și a aerului condiționat, fără a le opri complet și prin limitarea cuplului motor și a puterii,
  • Power - 100 kW/260 N.m. : optimizează performanța atunci când se transportă sarcini grele.

TIMP DE REÎNCĂRCARE ADAPTAT UTILIZĂRII DE CĂTRE PROFESIONIȘTI

Există trei soluții de reîncărcare, de la o priză standard, până la o stație de reîncărcare ultra-rapidă, ce încărcă 80% din capacitatea bateriei în doar 30 de minute. O simplă priză de tip Green’up permite reîncărcarea bateriei peste noapte, pentru ca autovehiculul să poată fi folosit în decursul unei zi lucrătoare.

  • Încărcarea domestică necesită un cablu Mod 2 (dotare standard în Franța) pentru utilizarea la domiciliu, la locul de muncă sau într-o parcare. Acest mod de reîncărcare este compatibil cu o priză standard de 16A (unitate Green’Up +priză), ce încarcă bateria 100% în mai puțin de 15h sau în 5h30 pentru 100 km.
  • Încărcarea accelerată privată sau publică necesită un Wallbox cu putere cuprinsă între 3,7 și 22 kW și un cablu Mod 3 (opțional). Timpul de reîncărcare de la 0 la 100% este de 7h30 (Wall Box 7,4 kW monofazat) sau 5h (Wall Box 11kW trifazat).
  • Încărcarea ultra-rapidă la o stație publică de până la 100 kW, cu cablu Mod 4 integrat. O baterie de 50 kWh se reîncarcă 80% în 30 de minute. ë-Berlingo Van este la cel mai bun nivel în segmentul utilitarelor în ceea ce privește timpul de reîncărcare accelerată.

UN ECOSISTEM PENTRU SIMPLIFICAREA VIEȚII ÎN MODUL ELECTRIC

ë-Berlingo Van propune funcții de programare a încărcării, pentru a consuma energie electrică în orele cu tarif scăzut și de precondiționare termică, ce permite setarea temperaturii în habitaclu pe perioada reîncărcării, pentru ca bateria să nu se consume.

Grație aplicației My Citroën, poți gestiona de la distanță precondiționarea termică a habitaclului și încărcarea bateriei, poți accesa informații privind nivelul de încărcare a bateriei și autonomia autovehiculului și poți programa încărcarea amânată folosind un smartphone, o tabletă sau direct pe ecranul tactil al vehiculului, prin intermediul navigației conectate, în meniul « Energie ». Această operațiune este posibilă pentru încărcarea domestică (Mod 2) sau accelerată (Mod 3). Încărcarea amânată poate fi modificată în orice moment.

Pentru a fi și mai apropare de clienții săi, Citroën propune o soluție personalizată de încărcare pentru ë-Berlingo Van, ce include dispozitive (priză standard și priză de mare putere de tip Green’Up sau Wallbox) și instalarea la domiciliu sau la locul de muncă. Marca a selectat un partener recomandat pentru fiecare țară europeană; pentru Franța acesta este ZEBorne. Aceste soluții sunt accesibile persoanelor fizice și profesioniștilor, atât în locuințele individuale, cât și în cele colective.

ELEMENTE DISTINCTIVE ALE UTILITAREI Ë-BERLINGO VAN

ë-Berlingo Van se distinge la exterior prin monograma « ë », ce simbolizează apartenența la universul electric, amplasată în fața numelui, pe ușa spate din stânga și prin soclul de încărcare, ce înlocuiește trapa de carburant.

La interior, totul a fost gândit pentru a simplifica utilizarea Noului Citroën ë-Berlingo Van. Pe consola centrală, un sistem ë-Toggle controlează cutia de viteze grație funcțiilor Park, Rear, Neutral, Drive și Break. Un comutator de selectare permite activarea celor 3 moduri de condus: Eco, Normal și Power. Ecranul tactil de 5’’ include în meniul său funcția « Energie », ce prezintă informații specifice precum: fluxul de energie (permite vizualizarea modului de funcționare a tehnologiei electrice în timp real, modul de conducere selectat, motorul electric și nivelul de încărcare a bateriei), statistici cu privire la consum și setările încărcării programate a bateriei sau precondiționării termice.

Noul Citroën ë-Berlingo Van este echipat cu instrumentar de bord digital cu ecran de 10’’ și head-up display, dotări inedite pe acest segment, disponibile opțional, pentru o calitate optimă a afișajului și o redare modernă și rapidă a informațiilor esențiale pentru condus.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: