Știri

Divizia Mercedes-AMG și-a adăugat în portofoliu noile GT Roadster și GT C Roadster

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Noul Mercedes-AMG GT Roadster
Mercedes-Benz a prezentat astăzi versiunea decapotabilă a super-carului Mercedes-AMG GT. Noul model va fi oferit în două variante - AMG GT Roadster și AMG GT C Roadster, acesta din urmă preluând o serie de soluții tehnice de la GT R, cel mai putenic model din seria AMG GT.
 
Sub capota noului Mercedes-AMG GT Roadster stă același motor V8 twin-turbo cunoscut de pe versiunea cu acoperiș rigid, propulsor ce dezvoltă 476 de CP și 630 Nm cuplu maxim, disponibil între 1.700 și 5.000 rpm. O cutie de viteze AMG SPEEDSHIFT DCT cu șapte trepte transmite cuplul motor spre roțile spate, noul AMG GT Roadster fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 4.0 secunde, dar și să atingă 302 km/h viteză maximă.
 
Motorul de sub capota variantei AMG GT C Roadster oferă nu mai puțin de 557 de CP, cuplul maxim fiind și el suplimentat până la valoarea de 680 de Nm. "Suplimentele" de CP și Nm permit o accelerație de la 0 la 100 de km/h în doar 3.7 secunde, GT C Roadster fiind capabil să ajungă până la 316 km/h viteză maximă. Acestea nu sunt singurele diferențe față de varianta de bază, GT C Roadster împrumutând de la "bestia" GT R și sistemul de direcționare a roților spate, dar și diferențialul controlat electronic de pe puntea spate. Acestea, adăugate la suspensia adaptivă AMG RIDE CONTROL și la posibilitatea de a monta anvelope mai late pe spate, contribuie radical la sporirea capabilităților dinamice ale mașinii.
 
Sistemul de frânare include discuri cu diametrul de 360 de mm pe ambele punți la GT Roadster, în timp ce GT C Roadster beneficiază de discuri de 390 de mm pe puntea față.
 
Ambele modele au un acopriș retractabil din pânză, soluție constructivă ce a permis menținerea greutății totale a mașinii în limite decente. Astfel, AMG GT Roadster cântărește doar 1.595 de kg, în timp ce GT C Roadster ajunge la 1.660 de kg greutate, fără șofer. Acoperișul se poate deschide sau închide în doar 11 secunde, operațiunea putându-se face și în mers, la viteze de până în 50 de km/h. Clienții pot alege între trei nuanțe pentru acoperiș (negru, roșu sau gri), acestea putând fi combinate cu cele 11 versiuni de culoare disponibile pentru caroserie.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: