Știri

Honda a dezvăluit noul NSX

Fotocredit: 

Honda
Noua Honda/Acura NSX
La 25 de ani distanţă de la debutul primei generaţii Honda NSX iată că japonezii lansează noul NSX, supercar gândit, dezvoltat şi produs în SUA şi care va fi vândut peste ocean sub sigla Acura NSX.
 
Noua Acura NSX este un model hibrid supersport, propulsat de o combinaţie compusă dintr-un motor pe benzină V6 twin-turbo şi trei motoare electrice şi denumită de Honda Sport Hybrid system. Motorul pe benzină dezvoltă peste 550 de CP, nefiind comunicate însă datele exacte legate de acest capitol, pentru moment. Puterea este transmisă la roţi prin intermediul unei cutii automate cu nouă trepte, cu dublu ambreiaj.
 
Sistemul de frânare beneficiază de discuri carbon-ceramice, în timp ce jantele şi anvelopele au dimensiuni diferite faţă/spate - 245/35Z R19 pe faţă respectiv 295/30Z R20 pe spate.
 
Interiorul este construit după conceptul "human-centered supercar", şoferul fiind cel mai important element, în jurul lui construindu-se toate elementele habitaclului. Ceasurile de bord clasice au fost înlocuite de un display TFT, în timp ce pe consola centrală butonul de pornire a motorului se află în mijlocul sistemul de control Integrated Dynamic System. Prin intermediul acestui sistem cel aflat la volan poate schimba modurile de rulare, între Quiet, Sport, Sport+ şi Track.
 
Comenzile pe piaţa americană pentru noul NSX vor putea fi lansate din vară, urmând ca primele livrări să aibă loc abia spre sfârşitul lui 2015.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: