Știri

În 2014 segmentul SUV-urilor şi crossoverelor a crescut cu 21%, în Europa

Fotocredit: 

Nissan
Noul Nissan Qashqai 2015
 
Anul trecut piaţa SUV-urilor şi a crossoverelor a crescut cu 21%  în Europa, o cifră impresionantă dacă stăm să o comparăm cu media creşterii pentru toate segmentele auto - 5.3%.
 
Totalul maşinilor ce aparţin de aceste segmente s-a cifrat la peste 2.5 milioane de exemplare vândute, cea mai mare creştere înregistrând-o familia mini SUV-urilor, reprezentată de modele precum Renault Captur, Nissan Juke sau Dacia Duster.
 
Campionul vânzărilor de anul trecut în Europa a fost noul Nissan Qashqai, aproape 205.000 de clienţi comandând SUV-ul compact japonez. Qashqai s-a situat pe locul 9 în topul general al vânzărilor pe modele, o performanţă impresionantă. Pe segmentul SUV-urilor compacte premium câştigătorul a fost Audi Q3, cu peste 75.000 de unităţi vândute.
 
Alianţa Renaul-Nissan se pare că a ştiut cel mai bine să anticipeze tendinţa de creştere pe segmentele SUV-urilor şi crossoverelor mici sau compacte, anul 2015 găsind pe piaţă nu mai puţin de cinci modele cu potenţial de necontestat - Renault Captur, Renault Kadjar, Nissan Juke, Nissan Qashqai şi Dacia Duster.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: