Știri

Jaguar a dezvăluit la Londra noul XF

Fotocredit: 

Jaguar
Noul Jaguar XF 2015
 
Jaguar a dezvăluit lumii noul XF, model cu care britanicii vor să concureze tripleta BMW Seria 5, Audi A6 şi Mercedes-Benz E-Class. Evenimentul de prezentare s-a desfăşurat la Londra, cu ajutorul cascadorului britanic Jim Dowdall.
 
Premiera mondială pentru noul Jaguar XF va avea loc la New York, cu ocazia Salonului Auto din aprilie.
 
Jaguar se mândreşte cu cel mai mare spaţiu interior din segmentul premium din care XF face parte, prin creşterea ampatamentului cu 51 de mm, chiar dacă dimensiunile exterioare sunt puţin mai mici faţă de actuala generaţie. 
 
Platforma tehnica utilizată la construcţia noului XF are la bază materiale din aluminiu, lucru ce se treduce printr-o greutate redusă cu 190 de kg faţă de actualul model, în timp ce rigiditatea torsională a crescut cu 28%.
 
Jaguar va folosi sub capota noului XF o generaţie de ultimă oră de motoare, din familia Ingenium. Astfel, clienţii vor putea alege între un diesel de 2.0 litri oferit în două variante de putere (163 CP/380 Nm sau 180 CP/430 Nm), un V6 diesel, de 3.0 litri şi 300 de CP şi 700 Nm sau un V6 pe benzină turbo ce dezvoltă 380 Cp şi 450 Nm cuplu motor maxim. Se poate opta pentru o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau pentru una automată, cu opt rapoarte.
 
Interiorul combină luxul cu tehnologiile de ultimă oră, planşa de bord fiind dominată de ecranul tactil de 10.2 inch prin intermediul căruia se controlează funcţiile sistemului de infotainment InControl Touch Pro.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: