Știri

Jaguar Land Rover va adopta un nomenclator inedit pentru toate modelele din portofoliu

Fotocredit: 

Auto Express
Jaguar F-Type P380 AWD
 
Britanicii de la Jaguar Land Rover vor adopta un nou nomenclator legat de diferențierea modelelor din portofoliu atunci când vine vorba de tipul de combustibil, putere și de sistemul de tracțiune. Spre exemplu, în cazul unui Jaguar F-Type propulsat de un motor pe benzină de 380 de CP și AWD (fotografiat de un cititor al revistei Auto Express) va fi utilizată inscripția P380 AWD.
 
"Traducerea" ei este foarte simplă - P vine de la Petrol (în cazul versiunilor diesel va fi utilizat D), 380 indică puterea, iar AWD evident ne arată prezența sistemului de tracțiune integrală. Primul model ce va fi vândut cu noile inscripții pe hayon va fi SUV-ul Range Rover Velar - a cărui versiune de bază va fi D180 (propulsată de un diesel Ingenium de 2.0 litri).
 
Noua formula de codare a versiunilor oferite ca fi utilizată și în cazul modelelor electrice și plug-in hybrid, caz în care mașinile ar putea purta indicativele E sau I.
 
Jaguar Land Rover nu este primul producător de automobile ce schimbă radical modul de identificare a modelelor sale, Audi anunțând recent un nomenclator ce încadrează versiunile de motorizare în funcție de puterea exprimată în kW. De asemenea, Mercedes-Benz a anunțat implementarea denumirilor EQ, EQ POWER și EQ POWER+ pentru viitoarele sale modele electrice, plug-in hybrid și respectiv plug-in hybrid dezvoltate de divizia Mercedes-AMG.
 
Sursa: Auto Express
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: