Știri

Mai revoluționar și mai spectaculos ca niciodată - iată noul Citroen C3

Fotocredit: 

Citroen
Noul Citroen C3
Citroen a prezentat noua generație C3, mașina sa de clasă mică renunțând la aerul dedicat parcă doar clientelei feminine și care impresionează acum prin exteriorul mai mult decât îndrăzneț ce preia elemente consacrate de C4 Cactus sau C4 Picasso. Totodată, francezii promit posibilități aproape infinite de personalizare a mașinii, atât din punctul de vedere al nuanțelor cât și al materialelor folosite.
 
Designul exterior face apel la rețetele folosite curând pe revoluționarul C4 Picasso, blocurile optice duble sau protecțiile patentate Airbump fiind acum repere inconfundabile și în familia micului C3. Protecțiile din plastic negru din partea inferioară a mașinii, inclusiv cele ce acoperă bosajele roților te duc cu gândul la imaginea unui crossover, cu toate că noul C3 nu este și nici nu dorește a fi așa ceva.
 
Interiorul este gândit în același stil "cactusian", cei care au călătorit până acum la bordul unui Citroen C4 Cactus recunoscând din prima display-ul de pe planșa de bord (amplasat e această dată sub gurile de ventilație centrale), curelele ce înlocuiesc mânerele de pe portiere sau scaunele din spumă cu memorie care, în ciuda unui design retro, oferă un confort rar întâlnit la alte branduri. Nu au dispărut însă ceasurile analogice de bord, care încadrează display-ul compoterului de bord.
 
Clienții vor putea personaliza interiorul noului Citroen C3 în patru direcții mari, fiecare dintre ele oferind o atmosferă coloristică și de atingere unică. Șoferul și pasagerii vor avea la dispoziție 300 de litri spațiu de depozitare în portbagaj, la care se adaugă nenumăratele spații atent gândite amplasate în diferite zone din mașină.
 
O noutate demnă de luat în seamă o reprezintă disponibilitatea pe lista de opționale a unei camere video Citroen ConnectedCam ce este integrată în oglinda retrovizoare și care poate înregistra călătoriile, oferind informații video sau foto esențiale în cazul unor accidente nefericite. Fisierele astfel salvate vor putea fi salvate în soluții de tip cloud cu ajutorul unei aplicații special dezvoltate de Citroen.
 
Noul Citroen C3 va fi oferit în compania a cinci motoare ce pot fi alese în configurator, trei pe benzină și două diesel. Vor fi astfel disponibile motorul în trei cilindri de 1.0 litru (68 de CP) sau versiunile 1.2 de 82 sau 110 CP. Partea diesel este aigurată de două propulsoaore BlueHDi, de 75 sau 100 CP.
 
Sigurața călătoriilor și asistența șoferului sunt capitole la care noul C3 va puncta serios, oferind tehnologii precum Lane Departure Warning System, The Blind-Spot Monitoring System sau Driver Attention Alert.
 
Premiera mondială a noului Citroen C3 va avea loc în septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, lansarea efectivă pe piață urmând a se petrece la începutul anului viitor.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: