Știri

McLaren a dezvăluit oficial noul 675LT

Fotocredit: 

McLaren
Noul McLaren 675LT
După o serie de imagini teaser prezentate săptămânile trecute iată ca McLaren a hotărât să dezvăluie oficial noul 675LT, cea mai performantă maşină din familia McLaren Super Series.
 
Noul McLaren 675LT readuce în atenţia iubitorilor de maşini super-sport povestea celebrului McLaren F1 GTR Long Tail, care făcea furori pe circuite la mijlocul anilor '90. Astfel, noul model McLaren impresionează printr-un eleron din fibră de carbon cu 50% mai mare decât cel de pe versiunea 650S, dar în acelaşi timp cu 1.1 kg mai uşor. Sub eleron sunt plasate două ţevi de eşapament din titaniu.
 
Motorul V8 de 3.8 litri oferă 675 de CP, fiind radical modificat pentru acest lucru. Practic peste 50% dintre componentele propulsorului au fost modificate, McLaren alocând acestuia un cod unic, special - M838TL. Dată fiind greutatea maşinii, de doar 1.230 de kg, rezultă un raport putere/greutate impresionat - 549 CP per tonă.
 
Acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în doar 2.9 secunde, 675LT putând ajunge cu start de pe loc la 200 de km/h în numai 7.9 secunde. Viteza maximă atinge valoarea de 330 km/h.
 
Exteriorul noului McLaren 675LT a primit o serie de elemente din fibră de carbon, cum ar fi partea inferioară a spoilerului faţă sau pragurile laterale. Clienţii pot comanda maşina, la alegere, în cinci nuanţe special create -  Silica White, Delta Red, Napier Green, Chicane Grey şi McLaren Orange. La interior impresionează scaunele sport de tip scoică, din fibră de carbon, îmbrăcate în Alcantara. Logo-ul 675LT este brodat pe tetiere, fiind regăsit deasemenea şi pe cadranul turometrului. Comenzile sistemului de aer condiţionat sunt integrate în interfaţa grafică a sistemului de infotainment.
 
Noul McLaren 675LT va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva, pe 3 martie.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: