Știri

Mercedes-Benz ar fi vândut în ultimii opt ani peste un milion de mașini cu probleme la capitolul emisii de noxe

Fotocredit: 

Auto-TestDrive
Mercedes-Benz - emisii NOx
Mercedes-Benz ar fi vândut în perioada 2008-2016 peste un milion de mașini ale căror emisii de noxe depășeau limitele legale admise. Știrea vine din partea jurnaliștilor germani de la Sueddeutsche Zeitung, care fac referire la o serie de documente din ancheta oficială a procurorilor germani îndreptată împotriva Daimler AG.
 
Așadar, perchezițiile desfășurate în luna mai la sediile Daimler din Germania ar fi scos la iveală o serie de documente ce sprijină teoria conform căreia constructorul german ar fi manipulat rezultatele testelor oficiale de emisii poluante. Peste un milion de mașini echipate cu motoare diesel ar fi fost astfel vândute în Europa și SUA, Daimler fiind pe deplin conștientă de faptul că în condiții reale de trafic emisile de noxe vor depăși cu mult limitele legale.
 
Arătate cu degetul în acest caz sunt unitățile de propulsie din seriile OM 642 și OM 651 (V6 de 2.0 litri și respectiv L4 de 2.2 litri), montate pe o gamă extrem de largă de modele din portofoliul Mercedes-Benz.
 
Ca și la data apariției știrilor legate de percheziții, Daimler s-a limitat la a nu comenta foarte tare pe subiect, singura mențiune făcută fiind faptul că producătorul de automobile va coopera pe deplin cu autoritățile pe timpul investigațiilor.
 
Consecințele în cazul dovedirii ca adevărate a acuzațiilor procurorilor din Stuttgart pot fi unele extrem de costisitoare pentru Daimler, Sueddeutsche Zeitung vorbind și despre posibilitatea interzicerii de la circulația pe drumurile publice a mașinilor afectate.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: