Știri

Mercedes-Benz Generation EQ este conceptul ce dă tonul ofensivei "electricelor" gândite la Stuttgart

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercede-Benz Generation EQ
Mercedes-Benz a prezentat la Paris conceptul Generation EQ, studiu materializat printr-un SUV electric cu alură de coupe și care are misiunea de a ne arăta în ce direcție o va lua compania germană atunci când vine vorba de viitoarele sale automobile. Totodată, Generation EQ inaugurează o nouă denumire de brand pentru Mercedes-Benz, acronimul EQ (Electric Intelligence) urmând a însoți toate modelele electrice de serie ce vor fi lansate în viitor.
 
Propulsat de două motoare electrice amplasate pe cele două punți, conceptul Mercedes-Benz Generation EQ ar putea rula cu un "plin" de curent pe distanțe de până la 500 de km grație unui sistem de baterii modular, a cărei capacitate poate fi crescută începând de la pragul de 70 de kWh. Puterea motoarelor poate fi și ea modificată în funcție de versiunea mașinii și poate ajunge până la impresionanta valoare de 400 de CP, în timp ce cuplul maxim de ajunge la 700 de Nm permite conceptului Generation EQ să accelereze de la 0 la 100 de km/h în sub cinci secunde.
 
Bateriile conceptului pot fi încărcate atât de la sistemele domestice cu priză normală, cât și prin intermediul sistemelor de încărcare wirelles, bazate pe inducția electromagnetică. Stațiile rapide de încărcare vor putea la rândul lor să încarce bateriile, puterea maximă de încărcare a acestora putând fi crescută în viitorul apropiat de la valori de 50 de kW la nu mai puțin de 300 de kW. Acest lucru va permite timpi de încărcare din ce în ce mai mici, chiar dacă bateriile vor avea capacități de stocare a energiei din ce în ce mai mari.
 
Mercedes-Benz Generation EQ include și o serie de tehnologii ce permit rularea autonomă, pentru început acesta iind capabil să execute manevre pe șoselele de mare viteză. Pe lângă sistemele de monitorizare a traficului compuse din camere video sau sisteme radar, conceptul Generation EQ se bazează și pe informațiile hărților digitale HERE, care vor oferi situații în timp real referitoare la valorile de trafic, eventualele ambuteiaje provocate de accidente sau la cele legate de starea drumului. Mercedes-Benz merge însă și mai departe, implementând la bordul conceptului așa numita tehnologie Car-to-X, ce permite schimbul de informații în timp real cu celelalte automobile aflate pe stradă, dar și cu infrastructura de transport.
 
Descris de către oficialii Mercedes-Benz drept un automobil "hot and cool", conceptul Generation EQ reinterpretează estetic designul clasic consacrat de germani pe cele mai recente modele de serie, punctând serios cu elemente "electro" care subliniază agresiv caracterul "verde" al mașinii.
 
Tema exteriorului este continuată și la interior, acolo unde planșa de bord orientează principalele elemente de comandă spre șofer. Toate comenzile se pot face prin intermediul unor suprafețe tactile, amplasate pe consola centrală sau pe volan. Elementul central de informare este constituit însă de un imens ecran TFT cu diagonala de 24 de inch, care afișează majoritatea informațiilor relevante pentru siguranța și confortul călătoriilor.
 
Șoferul și ceilalți trei pasageri ce pot urca la bordul lui Generation EQ au la dispoziție scaune individuale cu un design futurist ce oferă nu numai suportul fizic corpului, dar și experiențe media prin intermediul difuzoarelo integrate în tetiere. Pasagerii din spate sunt răsfățați la rândul lor de un set de ecrane TFT amplasate pe spătarul scaunelor din față.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: