Știri

Nissan a prezentat la New York noul GT-R facelift

Fotocredit: 

Nissan
Noul Nissan GT-R 2017
Salonul Auto de la New York a găzduit premiera noului Nissan GT-R facelift -  super-carul japonez primind cel mai important refresh estetic, dar și tehnologic, de la lansarea sa pe piață în 2007.
 
Astfel, în materie de design noul Nissan GT-R a primit o parte frontală schimbată vizibil, grila radiatorului primind "semnătura" în forma literei V materializată prin elementul cromat ce găzduiește sigla. De mai mari dimensiuni, grila permite o și mai bună ventilație a motorului, în timp ce grilele laterale din bara față direcționează aer ece spre sistemul de frânare. Farurile au și ele o formă mai "curată", în timp ce capota continuă V-ul grilei radiatorului prin nervurile sale fluide.
 
Partea din spate păstrează ideea celor patru stopuri rotunde, care au primit însă elemente optice noi.
 
La interior noul GT-R a primit materiale de mult mai bună calitate, planșa de bord fiind dominată în partea sa centrală de ecranul sistemului de infotainmnet. Având diagonala de 8 inch, ecranul tactil găzduiește o nouă interfață grafică, a cărei ergonomie a permis reducerea numărului de butoane fizice din bord de la 27 la doar 11. Navigarea prin meniul sistemului se poate face și cu ajutorul unei rotițe de control amplasată pe consola centrală.
 
Volanul a primit și el o nouă formă, găzduind padelele pentru schimbarea treptelor de viteză.
 
Motorul V6 de 3.8 litri de sub capota noului Nissan GT-R a fost revizuit pentru a furniza și mai multă putere. Valoarea acesteia a ajuns acum la 570 de CP, furnizați la 6.800 rpm., în timp ce cuplul maxim atinge 633 Nm, fiind transmis la roți prin intermediul unei cutii de viteze automate cu dublu-ambreiaj, cu șase trepte. Sistemul de evacuare a fost și el îmbunătățit, oferind o mai mare eficiență, dar și un sunet mai spectaculos.
 
Caracteristicile superioare ale motorului sunt completate de o suspensie upgradată, montată pe un șasiu și mai rigidizat, pentru o și mai bună dinamică la rulare.
 
Noul Nissan GT-R va fi disponibil la dealeri începând cu vara acestui an.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: