Știri

Noul DS 9 poate fi comandat în România - preț de start 49.900 EURO

Fotocredit: 

DS Automobiles
Noul DS 9 - preturi Romania

Noul DS 9 poate fi comandat în România începând de mâine, 28 Aprilie 2021, având preț de pornire de 49.900 EUR cu TVA inclus.

DS 9 este o berlină elegantă ce se poziționează în vârful gamei de modele DS Automobiles. Cu o lungime de 4,93 metri, 1,93 metri lățime, o înălțime de 1,46 metri și roți de mari dimensiuni cu diametrul de 690mm, DS 9 se impune prin eleganța și dinamica sa. Construită pe noua versiune a platformei EMP2 (EMP2 V2.3), berlina beneficiază de un ampatament unic până în prezent (2,90 metri), ce oferă un spațiu generos pentru pasagerii spate. Pavilionul cu profil înclinat, de tip fastback, pune în valoare silueta berlinei și accentuează caracterul său puternic.

Berlina tricorp DS 9 încorporează codurile stilistice ale mărcii DS Automobiles, cu o parte frontală puternică și expresivă dotată cu grilă cu design parametric și efect tridimensional încadrată de emblematicele DS WINGS. Semnătura luminoasă propune tehnologia DS ACIVE LED VISION cu module ce se rotesc la 180°, puse în valoare de farurile de zi cu motiv “Point Pearl”. Capota poartă simbolul sabre din metal guilloché “Clous de Paris”, folosit pentru prima dată în exteriorul habitaclului.

Un tribut adus modelului original DS din 1955, DS 9 beneficiază de DS Cornets ce au fost redesenate pentru a găzdui noile lumini de poziție laterale ce semnalează prezența berlinei DS 9. Caroseria elegantă se remarcă printr-o linie fluidă, ce curge neîntrerupt de la grila față, peste plafon și până în partea din spate a mașinii. Aripile netede sunt puse în valoare de mânerele retractabile ce se integrează perfect în caroserie.

În partea din spate, fiecare element este perfect integrat într-un volum unic. Aripile spate, bara de protecție și capacul portbagajului se înlățuie cu aceeași fluiditate. Blocurile optice spate specifice mărcii imită solzii de reptilă, pentru un efect tridimensional captivant. Acestea sunt puse în evidență de bandouri laterale, ce amintesc de elementele grafice specifice marilor carosieri francezi ai anilor 1930. Cel de-al treilea stop de frână, extrem de elegant, dă impresia unei părți spate mai largi și prelungește efectul vizual al lunetei.

ARTA DE A CĂLĂTORI

Simbol al savoir-faire-ului mărcii DS Automobiles, DS 9 oferă același nivel de confort pentru pasagerii din față, dar și pentru ocupanii locurilor spate.

Habitaclul reflectă atenția acordată celor mai mici detalii, cu materiale de calitate ce acoperă suprafețe extinse, planșă de bord îmbrăcată în totalitate în piele Nappa și scaune cu model brățară de ceas. Butoanele touch-sensitive sub formă de cristale, Alcantara® ce îmbracă pavilionul și parasolarele, precum și mânerele ușilor și airbagul din centrul volanului îmbrăcate manual în piele sunt o invitație la atingere și simțire.

Grație ampatamentului lung de 2,90 metri, DS 9 oferă un spațiu generos pe locurile din spate. Scaunele sunt încălzite, ventilate și au funcție de masaj, fiind completate cu tetiere reglabile, o premieră în segment. Cotiera centrală contribuie la confortul general, cu dotări demne de segmentele superioare. Aceasta este îmbrăcată în piele și oferă spații de depozitare echipate cu porturi USB și comenzi pentru funcțiile de masaj, dar și iluminat multicolor.

DS 9 propune o nouă definiție a confortului individualizat, unde toate setările pot fi ajustate pentru o experiență imersivă. Fiecare pasager deține astfel controlul propriului confort la bord.

Gama include două niveluri de echipare: PERFORMANCE LINE + and RIVOLI +.

DS 9 PERFORMANCE LINE + propune un interior în Alcantara® negru, simbol al dinamismului și eleganței. Caroseria prezintă ornamente cromate pe portierele față cu logo-ul DS PERFORMANCE LINE, alături de elementele DS WINGS și un bandou cromat pe portbagaj. Grila de culoare negru lucios etalează emblema DS PERFORMANCE LINE. Jantele negre din aliaj 19” MONACO sunt puse în valoare de capacul central Carmin.

Interiorul se remarcă prin scaunele îmbrăcate în Alcantara®/imitație piele neagră cu cusături Carmin și Gold. Consola centrală și planșa de bord sunt îmbrăcate tot în Alcantara®, ce creează o atmosferă călduroasă. Planșa de bord prezintă emblema DS PERFORMANCE LINE din aluminiu guilloché, ce ilustrează savoir-faire-ul unic al mărcii DS Automobiles. Inserțiile de cristal de pe comenzile aflate sub ecranul central subliniază rafinamentul, până la cele mai mici detalii. Volanul multifuncțional este îmbrăcat în piele, cu cusături Carmin și Gold.

Inspirat de cartierul Tuileries din Paris, DS 9 RIVOLI + asociază materiale premium cu decoruri vârf-de-gamă în formă de diamant. Sunt oferite trei ambianțe diferite: Basalt Black Leather din piele sau OPERA cu două nuanțe de piele Nappa, în dotare opțională, ce propune scaune tip brățară de ceas Rubis Red sau Negru.

Eleganța ambianței OPERA este pusă în valoare de pielea Nappa ce îmbracă scaunele față și spate, consola centrală, panourile ușilor și planșa de bord. Cotiera centrală spate, vârf de gamă și tetierele reglabile Lounge completează confortul propus pentru locurile din spate.

Calitatea materialelor stimulează simțurile. Volanul, maneta schimbătorului de viteze și mânerele de prindere sunt îmbrăcate în piele. Pedalierul și consola centrală prezintă note de aluminiu, în timp ce plafonul, parasolarele și măsuța din spate sunt îmbrăcate în Alcantara®, cu cusături “point pearl” inspirate din universul sofisticat al haute-couture.

Rezultat al cercetărilor întreprinse încă de la lansarea Mărcii, confortul acustic este adus la un alt nivel, cu un tratament special ce suprimă zgomotul exterior. Geamurile laminate cu folie acustică se îmbină cu o carcasă semi-lipită ce elimină vibrațiile. Plăcerea la bord este amplificată de sistemul de sunet Hi-Fi FOCAL Electra® de 515W, special conceput pentru DS 9, care beneficiază de tweetere noi cu grilaj din inox, alături de cele 14 difuzoare perfect repartizate în habitaclu pentru o experiență audio demnă de un auditorium.

EXPERTIZA TEHNICĂ

DS 9 va fi oferit mai întâi cu un motor plug-in hybrid E-TENSE, ce asociază un motor turbo PureTech pe benzină (180 CP) și un motor electric (110 CP) pentru o putere cumulată de 225 CP, capabil să parcurgă 48 km (WLTP) în modul zero emisii, grație bateriei de 11.9kWh. Emisiile CO2 sunt cuprinse între 33 și 35g/km, în funcție de nivelul de echipare, cu un consum omologat de 1,5l/100km în ciclul combinat WLTP.

Motorul electric, cuplat la o cutie de viteze automată cu 8 trepte, atinge o putere maximă de 110CP. Acesta este utilizat la pornirea vehiculului, pentru a crește accelerația fără limită de viteză și pentru a rula în modul zero emisii la viteze de până la 135km/h. Modul electric este selectat în mod automat la pornire. Acesta este completat de un mod Hybrid ce gestionează în mod automat tipul de energie la rularea în modul 100% electric, 100% benzină sau combinând cele două moduri dacă situația impune acest lucru. Ocupanții mașinii nu vor sesiza aceste tranziții. Modul E-TENSE Sport oferă putere maximă prin asocierea motorului electric cu cel pe benzină, grație setărilor ajustate pentru pedala de accelerație, cutia de viteze, direcția și suspensia controlată electronic. Acesta amplifică plăcerea la condus și dinamismul, în deplină siguranță.

DS 9 dispune de un sistem de recuperare a energiei ce încarcă bateria în fazele de decelerare sau frânare. În plus, funcția E-Save permite conducătorului auto să economiseacă suficientă energie pentru a conduce în modul zero emisii (mai multe niveluri la alegere), de exemplu atunci când se anticipează trecerea prin centrul orașelor, rezervată exclusiv vehiculelor verzi. Încărăctorul de bord de 7.4kW permite încărcarea bateriei în 1h 45 la o stație de încărcare domestică sau publică, utilizând cablul de încărcare furnizat ca dotare standard.

Gama va fi completată în curând de alte două motorizări plug-in hybrid E-TENSE, de 250 CP cu tracțiune pe 2 roți și autonomie extinsă și de 360 CP cu tracțiune integrală inteligentă ce beneficiază de expertiza DS PERFORMANCE.  Un motor PureTech pe benzină de 225 CP este de asemenea disponibil. Toate modelele sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu 8 trepte.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: